Zo scoor jij het komende jaar de grootste parels op de veiling

Nieuwe vette designstoel, mooi horloge, lekkere kasjmiere sjaal of gesigneerd shirt van Maradona. Wij houden er wel van, helaas gaan dit soort hobby’s vrijwel altijd gepaard met een klein gat in de hand en uren het wereldwijde web afstruinen naar koopjes. Maar goed nieuws, we hebben een site gevonden waar al deze gadgets onder één dak staan. Deze experts checken wekelijks 75.000 objecten die vervolgens de online veiling opgeslingerd worden. Nogal wat aantallen, maar waar moet je in vredesnaam beginnen?

Catawiki nodigde ons afgelopen week uit om het eens te hebben over al deze mooie spullen en gaven de nodige tips over de trends van komend jaar. Ga er dus lekker voor zitten en investeer het komende jaar in wat waardevaste, dan wel waardevolle producten.

Trends

Afgelopen jaar zijn we natuurlijk dood gegooid met de Barbenheimer zomer, je raadt het al, de prijzen van de klassieke Barbies schoten als een gek de lucht in en de poppen en collectors items gingen als warme broodjes over de toonbank. Tijd om even vooruit te kijken, want komend jaar is het weer tijd voor de Olympische spelen in Parijs, wat er uiteraard voor gaat zorgen dat items van voormalige sportlegendes weer flink in trek komen. Mocht je trading cards, klassieke standbeelden, Olympische Spelen munten, wedstrijdshirts of natuurlijk een Olympische Spelen Omega in bezit hebben, dan wordt dit helemaal jouw jaar om te cashen! Ook wordt er een nieuwe film van het Marvel-Universum verwacht, drie keer raden wat die prijs gaat doen wanneer hij uitkomt.

Marvel Veiling

Mode

De enorme logo’s en merken hebben we achtergelaten in 2023. Dit jaar gaan we voor stille luxe. Mooie kleding, checke kwaliteit en chique schoenen. Je ziet het er vanaf, maar het schreeuwt eerder klasse dan geld, houden we van! Ook je horloge mag iets ingetogener, kies dit jaar voor een smallere horlogekast voor die subtiele en elegante klasse. Als je kast tussen de 35 en 37 mm is, zit je sowieso goed. Mocht je op zoek zijn naar een mega cadeau of bijvoorbeeld werpgoud voor je vriendin, ga dan voor een kast van 29 mm of minder. Verder kan je de perfecte loafers, Tod’s instappers of wollenjas natuurlijk ook aanschaffen via Catawiki, de experts zitten er op en selecteren en taxeren alleen het beste van het beste voor je.

Catawiki horloge veiling

En de rest

Met de opkomst van AI, voorspellen experts dat we ondanks de te gekke techniek, toch weer verlangen naar onvervangbare menselijke technologie. Denk aan prachtige piano’s, oude camera’s, dikke motoren uit de jaren 80 en vinylplaten. Ook kunst en design zijn rete populair en zeg nou zelf, hartstikke logisch. Wij zijn ook uitgekeken op die eeuwige IKEA interieurs, je huis inrichten naar je eigen persoonlijkheid is een stuk dikker en kan makkelijk met een klein beetje hulp van Catawiki.

Catawiki stoel

Hebberig

We moesten er natuurlijk zelf ook aan geloven. Na de lunch zijn we uit enthousiasme gaan bieden op de eerste beste tas die we tegen kwamen. Het gat in de hand hadden we al eerder benoemd, toch? Een persoonlijke tip, die ietwat illegaal voelt om te delen, was een timer. De timer ging 5 minuten voor het sluiten van de veiling en dus waren we er als de kippen bij. De tas ligt op dit moment bij de douane, nog even de invoerkosten overmaken en hij is binnen. Op de site wordt duidelijk aangegeven wat de extra kosten zijn en hoeveel verzendkosten je betaalt, je komt dus niet voor verassingen te staan. Over een paar dagen flaneren wij met onze nieuwe tas. Noem het hebberig, wij kiezen eerder voor investering.

Catawiki gucci tas
Reageer op artikel:
Zo scoor jij het komende jaar de grootste parels op de veiling
Sluiten