Deze Aston Martin Vantage Legacy Collection is het ultieme trio op vier wielen

Dit is misschien het enige trio waar je partner niet zo moeilijk om zou doen. Mits je natuurlijk een goed gevulde bankrekening op je naam hebt staan. Bij Aston Martin vonden ze het nodig om met wat nieuws te komen. Want ja, de kerstdagen. Dit prachtige triootje wordt ook wel de Vantage Legacy Collection genoemd. De eerste is een Vantage GT4, de tweede een V12 Vantage GT3 en de derde een V8 Vantage GTE. Met jou erbij wordt het een kwartetje.

Trio

Dit zijn niet de minste wagentjes. Zo hebben ze al vele overwinningen op hun naam staan, waaronder twee keer het befaamde Le Mans. Het zal je ook vast niet verbazen dat ze alleen maar met z’n drieën tegelijk over de toonbank zullen gaan. Deze spiksplinternieuwe machines worden in Sterling Green raceklaar voor je gemaakt. Vergeet hierbij de gele raceaccenten vooral niet. De GT4 was in 2009 de eerste raceauto die op het Vantage-platform werd gebouwd. Er werden er 107 gebouwd, maar in dit triootje zit chassisnummer 108. Na het succes van dit racemonster volgde de V12 Vantage GT3. Die won het Brits GT-kampioenschap in 2013, 2015, 2016 en 2018. Krijg je óók in het pakketje. Best lekker toch?

Vantage Legacy Collection

Om het hele setje compleet te maken, voegen ze bij Aston Martin nog ff de V8 Vantage GTE toe. Deze kwam ook in 2012 uit om mee te doen met het FIA WK Endurance, oftewel lange-afstandsracen. Het werd de succesvolste auto ooit in die klasse. Hij won zeven titels en werd twee keer Le Mans-kampioen in zijn klasse. Wat dit grapje allemaal mag kosten? Geen idee. De Vantage Legacy Collection is puur bedoeld voor de immens rijke Aston-fan die van gekkigheid écht niet meer weet waar ie zijn geld aan moet uitgeven. Er zijn goedkopere triootjes te vinden. Zullen we maar zeggen.

Reageer op artikel:
Deze Aston Martin Vantage Legacy Collection is het ultieme trio op vier wielen
Sluiten