VanMoof is terug van weggeweest en komt met de S5 en A5

Nadat het elektrische-fietsen bedrijf VanMoof afgelopen juli failliet werd verklaard, maken ze een comeback. We mogen er veel van gaan verwachten, want volgens hen zelf zullen de e-bikes S5 en A5 beter zijn dan ooit.

Snel van hot naar her, we willen het stiekem allemaal. Een e-bike is daar het perfecte vervoersmiddel voor. Dat is precies waar VanMoof al jaren op inspeelt, e-bikes voor in de stad. Alleen ging dit de afgelopen jaren niet zo goed, het eindigde zelfs in een faillissement.

Lavoie

Het Nederlandse e-bike bedrijf ging afgelopen jaar failliet door aanhoudende geldproblemen en problemen met de levering van hun unieke onderdelen. Ook was de kwaliteit van de fietsen een probleem. Daarbij leverde het bedrijf na het faillissement geen eerder gekochte fietsen meer. Gelukkig werd al snel bekend dat het Britste stepjesbedrijf Lavoie in september 2023 VanMoof over zou gaan nemen.

VanMoof S5 en A5

Ondanks de turbulente periode van het bedrijf heeft VanMoof blijkbaar niet stilgezeten. Er komen namelijk twee nieuwe modellen aan. De S5 en de A5. Het prijskaartje van de S5 zal je wellicht laten schrikken, want die ligt aanzienlijk hoger dan de vorige fietsen van VanMoof. 3498 euro zal je moeten neerleggen voor de fietsen. Een van de vorige modellen van de e-bikes kostte 2248 euro. Het bedrag voor de nieuwe fiets ligt dus een stuk hoger. Wel stelt het bedrijf dat de fietsen beter zijn dan ooit

Bike hunters

Als de VanMoof gestolen wordt en je hebt de fiets binnen twee weken niet terug, dan krijg je een nieuwe. Dat lijkt een uitnodiging voor dieven, maar daar heeft VanMoof een oplossing voor. In de fietsen zit een ingebouwde track en trace die ervoor moet zorgen dat het dieven afschrikt om deze fietsen te stelen. En als jouw fiets nou echt gestolen is, dan zijn er heuse bike hunters die erachter aangaan om jouw fiets weer terug te vinden. Een soort kat en muisspel dus voor dieven.

Reageer op artikel:
VanMoof is terug van weggeweest en komt met de S5 en A5
Sluiten