Trouwen in gemeenschap van goederen is niet meer de standaard

Redactie 20 apr 2017 Entertainment

Goed nieuws voor de romantici onder ons: vanaf begin volgend jaar kun je trouwen wat je wilt. Het huwelijk in gemeenschap van goederen is dan niet meer het standaard huwelijksaanbod, maar het huwelijk ‘onder voorwaarden’. Wie toch in gemeenschap van goederen wil trouwen moet zelf naar de notaris.

Dit betekent dat je niet meer standaard in gemeenschap van goederen trouwt. Wie dit wil, zal dit moeten aangeven. Hiervoor was het andersom: wie dit niet wilde moest er zelf over beginnen.

Voor veel mannen was dit een drempel. Om je kersverse verloofde op te zadelen met de vraag of het niet verstandiger is om onder voorwaarden te trouwen, is niet romantisch. Ook levert het vaak problemen op. Je vraagt tenslotte na te denken over een scenario waarin het huwelijk alweer doodgebloed is – en daar wil je nog niet aan denken. Al is het je derde huwelijk, dan nog wil je er niet over beginnen.

Laat staan zij. Verliefde vrouwen vinden het ondenkbaar dat hun huwelijk ooit eindigt en door erover te beginnen. Daarnaast is het voor haar misschien ook wel een geruststellende gedachte dat een vrouw de helft van de bezittingen krijgt zodra het huwelijk voorbij is.

fhm-marriage

Reageer op artikel:
Trouwen in gemeenschap van goederen is niet meer de standaard
Sluiten