Rijkeluiszoontje krijgt flinke smak geld van papa om profvoetballer te worden

We droomden er vroeger allemaal van om de nieuwe Messi of Ronaldo te worden, of de nieuwe Gullit of Bergkamp voor de oudere garde onder ons. Terwijl het voor de meesten van ons een droom blijft om betaald tegen een balletje aan te trappen, is het voor een 22-jarige student uit Tsjechië, zonder ervaring als voetballer, toch werkelijkheid geworden.

De vader van Martin Podhajsky, zoals de student heet, maakte namelijk een kleine 17.500 euro over naar zijn nieuwe voetbalclub om zo speeltijd voor zijn kroost te garanderen. Martin heeft wel echter een probleempje: hij kan totaal niet voetballen. Sterker nog, hij heeft zelfs nog nooit in zijn leven een bal aangeraakt.

FK Usti

We hoeven echter niet bang te zijn dat we de afgetrainde Podhaksky volgende week een hattrick zien maken in de Champions League, hij komt namelijk te spelen op het derde niveau in Tsjechië. Bij FK Usti om precies te zijn. Zijn vader heeft het zelfs voor elkaar gekregen om hem aanvoerder van zijn nieuwe team te maken. Wat geld allemaal wel niet kan doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BBC SPORT (@bbcsport)

Speeltijd voor rijkeluiszoontje

Maar er zijn wel een belangrijke voorwaarde aan deze uitzonderlijke deal gesteld, zo mag Martin maar 10 minuten per wedstrijd meedoen als invaller. Lijkt ons ook wel zo verstandig. Premsyl Kuban, de president van FK Usti, is ook zijn nopjes over de deal: ‘Je ziet niet elke dag een voorstel van 500.000 Tsjechische kronen binnenkomen, voor dat geld laat ik iedereen spelen’. Mocht je ambitie hebben om prof te worden en nog een flinke zak geld overhebben? Je weet wie je moet bellen!

Reageer op artikel:
Rijkeluiszoontje krijgt flinke smak geld van papa om profvoetballer te worden
Sluiten