Zo maak je een underground cooking pit

Redactie 7 jul 2017 Entertainment

Als je gaat kamperen deze zomer, dan is het maken van een vuurtje wel een van de basisvaardigheden die jij als oerman onder de knie dient te hebben. Met dit vuur kun jij dat zelfgeschoten zwijn bereiden en reken maar dat je daar indruk mee maakt op de vrouwen. Maar wat heb je nodig voordat je überhaupt een beetje kan koken? Precies, een cooking pit.

In de how-to video wordt haarfijn uitgelegd waar je allemaal op moet letten bij het maken van een zogeheten underground cooking pit. Waarom moet je die hebben? Omdat je dan een nóg lekkerdere maaltijd krijgt, vrind!

MINI Countryman rook

Deze methode van koken stamt nog uit de tijd dat de mammoet over de toendra slofte. Het is heel simpel: je graaft een gat in de grond, je maakt vuur, vult het gat met je vuur, gooit er een everzwijn bij, bedekt het vervolgens met aarde en een paar uur later staat er een heerlijke maaltijd voor je snufferd. Vandaag de dag heeft underground cooking een andere functie dan puur eten op tafel krijgen. Het is een manier om de smaken van kruiden, groenten en vlees op heerlijke wijze met elkaar te laten verweven, tot er een bord eten voor je staat waar het kwijl van over je kin naar beneden sijpelt. Dus, reken maar dat het nuttig is om deze video hieronder te bekijken.

Nu je weet hoe je een underground cooking pit moet maken, wordt het tijd voor de volgende stap: vuur. Bij onze vriendelijke vrienden van Outdoor Manners wordt vakkundig verteld hoe je een kampvuur bouwt. Sla ‘m op, neem ‘m mee op reis en laat het roken!

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
Zo maak je een underground cooking pit
Sluiten