Alexander Volkov hoekt Fabricio Werdum keihard neer tijdens UFC Londen

Redactie 19 mrt 2018 Entertainment

De sport waar het meeste bloed, zweet en tranen mee gepaard gaan: MMA. De hoogste league waar deze sport in beoefend wordt is de UFC. Het gaat er daar keihard aan toe. Afgelopen weekend was het weer spektakel toen de Rus Alexander Volkov zijn tegenstander Fabricio Werdum onverwachts keihard tegen de vlakte sloeg tijdens UFC Londen. Waar Werdum de eerste drie rondes domineerde keerde het tij in de vierde ronde. Hierdoor maakt Alexander Volkov misschien een kans op een titel gevecht. 

Fabricio Werdum domineerde de eerste drie rondes, met trappen, stoten en op de grond was Werdum de bovenliggende partij. Toch wist Alexander hem in de vierde ronde hard naar de grond te hoeken en werd het gevecht beëindigd ten positieve voor Alexander.

Heavyweight titel

Beide heren streefden naar een kans op het zwaargewicht titelgevecht. De zwaargewicht kampioen is nu al een poosje Stipe Miocic. Stipe verdedigde zijn titel afgelopen januari nog tegenover Francis Ngannou. Een heftig gevecht, Francis heeft namelijk het wereldrecord in handen voor de hardste stoten. Hij overklaste daarmee alle zwaargewicht boksers, kickboksers, iedereen. Een leuk record, maar dat je daarmee geen gevechten wint bewees Stipe Miocic.

Stipe Miocic gaat nu in juli zijn titel verdedigen tegenover licht zwaargewicht kampioen Daniel Cormier. Daniel staat al jaren aan de top van de UFC, een gevecht tussen deze twee kampioenen is er eentje om je vingers bij af te likken. Nu heeft Alexander Volkov, na het gevecht tegen Fabricio Werdum, aangegeven tegen de winnaar van dat gevecht te willen. Een brute uitspraak, aangezien het gevecht tegenover Fabricio Werdum niet echt van een leien dakje ging.

Alexander Volkov is gevaarlijk

Toch is Alexander Volkov momenteel ongeslagen in de UFC en wordt hij vergeleken met Ivan Drago uit Rocky IV. In een interview was hij heel erg duidelijk over zijn doel: “Ik ben hier voor de titel”. Alexander tekende in 2016 pas bij de UFC, sindsdien heeft alle vier zijn wedstrijden in de UFC gewonnen. Tegen wie van de twee hij moet vechten maakt Alexander niks uit. “Ik wacht op de sterkste van de twee, die zal ik dan verslaan”. Hij gaf verder aan dat hij dagelijks bezig is met worstelen en jiu-jitsu, maar geeft hij de voorkeur aan schoppen en slaan. Vraag dat maar aan Fabricio Werdum.

Het gevecht tegenover Fabricio laat misschien wel Alexander zijn sterkste kanten zien, hij blijft altijd gevaarlijk. Met zijn lengte en doorzettingsvermogen kan hij altijd uit een gevaarlijke hoek komen. Dat doorzettingsvermogen zal hij wel nodig hebben tegenover Stipe Miocic of Daniel Cormier. Momenteel wordt geschat dat hij geheel vernietigd zou worden door beide heren. Toch blijkt maar weer dat hij niet te onderschatten valt. Van deze man gaan we ongetwijfeld nog meer zien.

Zie hier de hoogtepunten van het gevecht tussen Fabricio Werdum en Alexander Volkov.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Alexander Volkov hoekt Fabricio Werdum keihard neer tijdens UFC Londen
Sluiten