Tyson Fury versus Oleksandr Usyk Showdown: boksgeschiedenis in de maak

Er staat ons een traktatie te wachten nu Tyson Fury en Oleksandr Usyk het volgende maand eindelijk tegen elkaar opnemen in een historisch duel! Deze krachtmeting zal bepalen wie de eerste onbetwiste zwaargewichtkampioen sinds 1999 zal zijn, en dat heeft lang geduurd.

Dus, na maanden van nagelbijtende onzekerheid, is de WBC-kampioen Fury helemaal klaar om Usyk uit te dagen voor de WBA-, WBO- en IBF-titels in wat een epische strijd belooft te worden. Kun je geloven dat het meer dan twintig jaar geleden is dat we een onbetwiste zwaargewichtkampioen hadden, met Lennox Lewis als laatste?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Queensberry (@queensberrypromotions)

De aanhouder wint

De weg naar deze confrontatie was geen makkie. De onderhandelingen tussen de kampen raakten eerder dit jaar in een moeilijke fase en het leek erop dat de droommatch zou kunnen verdwijnen. In een verrassende gang van zaken stond Usyk tegenover Daniel Dubois, terwijl Fury zich waagde in de wereld van crossover-gevechten tegen Francis Ngannou. Het leek het einde van de lijn voor Fury vs. Usyk, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

Fury vs Gnannou

Maar wacht even! De boksgoden hoorden onze gebeden, en tegen alle verwachtingen in besloten Fury en Usyk het te laten gebeuren. Ze voegden zelfs wat drama toe aan de mix – Usyk zag Fury op het canvas terechtkomen met dank aan Ngannou voordat hij een controversiële split-decision-overwinning op de MMA-ster veiligstelde.

@tlglegendgaming TYSON FURY VS FRANCIS NGANNOU REACTION AND HIGHLIGHTS #fyp #viral #trending #reaction #ufc #boxing #tysonfury ♬ Adonis Interlude (The Montage) – Dreamville & J. Cole

Noteren die hap!

Toen kwam de bevestiging: Fury en Usyk stappen de ring in, maar niet zonder enige vertraging. De oorspronkelijke datum van 23 december werd uitgesteld dankzij wat manoeuvreren in het kamp, ​​maar vrees niet: er is een nieuwe datum vastgesteld en noteer zaterdag 17 februari maar alvast in je agenda.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IFL TV (@ifltvboxing)

Tyson Fury versus Usyk

Deze kolossale onbetwiste zwaargewichttitelstrijd van 12 ronden vindt plaats in de Kingdom Arena in Riyadh, Saoedi-Arabië. Het begint een evenement voor in de boeken te worden, mogelijk vergelijkbaar met de iconische Rumble in the Jungle uit 1974. Maak je klaar voor de ‘Ring of Fire’-clash die op het punt staat de geschiedenis in te gaan!

Reageer op artikel:
Tyson Fury versus Oleksandr Usyk Showdown: boksgeschiedenis in de maak
Sluiten