3 betaalbare suggesties voor een toffe tweede auto

redactie 24 Jul 2019 Machines

De eerste auto is vaak praktisch. Je eventuele kinderen moeten erin vervoerd worden en je weekendboodschappen en bijbehorende kratten bier moeten ook mee.  Dan kom je al snel uit bij een degelijke hatchback, handige stationwagon of uit kluiten gewassen  SUV. Een tweede auto hoeft niet aan al die voorwaarden te voldoen. Ja, het is fijn als je vrouw ‘m ook ziet zitten, maar voor alle praktische zaken heb je auto numero uno al.  Voor de tweede auto gelden andere prioriteiten, zoals looks en fun. Leuk voor jou, leuk voor je vrouw.

Maar hoe zit dat eigenlijk met de autoverzekering voor je tweede auto?  Je bent immers verplicht om vrouwlief d’r boodschappenkar ook goed te verzekeren. In dit geval kan een Tweede Gezinsautoregeling interessant zijn. Die geldt voor personen met twee auto’s, jij en je vrouw dus. Zitten wel een paar voorwaarden aan. Zo moet je allebei minimaal 24 jaar oud zijn. Je moet auto’s bij dezelfde verzekeraar onder brengen en de maximale waarde van de tweede auto ligt tussen de 40k en de 75k.

Dat gezegd hebbende, door naar ons lijstje. Laten we een beetje realistisch zijn. Een LaFerrari is een natuurlijk een droom, maar we achten de kans vrij nihil dat ‘ie ooit voor de deur komt te staan. We zetten onze realistische bril op, laten de Lambo’s, Pagani’s en Koenigseggs buiten beschouwing en richten ons op de modellen die binnen handbereik liggen.

Tweede auto

Mazda MX-5, 2009

1. Mazda MX-5

Als je op zoek bent naar een betaalbare cabrio, dan kom je al snel uit bij de Mazda MX-5. Met een reden, want dit is een heerlijke cruiser. Zeer fijn geprijsd bovendien. Sommig exemplaren kun je al voor 2k op de kop tikken, maar dan heb je wel een oudje. Voor 10.000 heb je al een prima exemplaar te pakken. Leuke auto voor the misses, waarbij jij ‘m kan pakken.

Tweede auto

2. MINI Cooper S

Ben je op zoek naar puur rijplezier dan is de MINI Cooper S je wagen. Eén ding weet je zeker: je vrouw will love it. Dus die heb je alvast binnen. Maar ook voor jou is het een heerlijk autootje, waarbij het gevoel van de kartbaan rechtstreeks is vertaald naar het asfalt. Eigenlijk moet je wel een Cooper S’je fixen. Dat roffeltje is er een om instant verliefd op te worden. Als je nog wat extra knaken in je sok hebt zitten, dan zeker even checken of de John Cooper Works binnen budget past.

Tweede auto

3. Porsche Cayman

Come on, elke man droomt ervan om ooit een Porsch te ownen. Toch? We begrijpen dat een 911 Turbo S wat te hoog gegrepen kan zijn, maar een Porsche Cayman behoort zeker tot de mogelijkheden. Vroegâh had je de Boxter als de instap-Porsche, maar sinds de Cayman er is zouden we altijd voor de alligator gaan van de Duitse familie. Tussen de 20 en 30k kun je al een mooi exemplaartje vinden. Dromen realiseren, jonguh!

Reageer op artikel:
3 betaalbare suggesties voor een toffe tweede auto
Sluiten