Twee krokodillen bewaken crystal meth voorraad en drie ton cash in Amsterdam

redactie 26 feb 2016 Entertainment

Na langdurig onderzoek naar een crystal meth-bende vond de blauwe pettenbrigade het nu wel welletjes. Afgelopen dinsdag was het ‘klapdag’ waarop de recherche overging tot arrestaties. In Damsko werden in zes verschillende huizen en een in Almere in totaal negen mannen en twee vrouwen in de boeien geslagen. 

In de opslagplaatsen van de criminelen troffen de wouten een exotische verrassing aan. Naast een crystal meth voorraad van zo’n half miljoen euro lag er een zo’n 300.000 euro aan contanten. Daar kon men alleen niet zo makkelijk bijkomen. Om het geld te pakken moest men eerst langs twee sissende krokodillen. Jawel, de criminelen hadden twee prehistorische reptielen als bewakers aangeschaft. Tha fuck! Dat is toch lijp? Waar haal je twee krokodillen? Is Artis er twee kwijt? En hoe zal dat zijn gegaan. Loten de boeven dan wie de krokodillen moet vervoeren? Intrigerend.

De antwoorden zullen nog wel even op zich laten wachten. De krokodillen zijn in beslag genomen. Het gebeurt overigens wel vaker dat de pliesie op gevaarlijke dieren stuit die als bewaken optreden. In 2013 troffen dienders van de wet al eens een joekel van een leguaan aan bij een inval in een wietplantage en ergens anders in het land lag ooit een pythons als barricade. 

Bron: Het Parool
Foto: Politie

Reageer op artikel:
Twee krokodillen bewaken crystal meth voorraad en drie ton cash in Amsterdam
Sluiten