Hondenweer? Zet je viervoeter voor de tv met een kanaal speciaal voor honden

We houden allemaal van onze trouwe viervoeter, maar er zijn soms ook momenten dat je je beste vriend even alleen moet laten. Om ervoor te zorgen dat hij of zij zich niet verveeld, is er sinds kort (geen grap) een heus televisiekanaal speciaal gemaakt voor honden.

DogTV is een televisiekanaal wat speciaal gemaakt is voor onze blaffer. Buiten vermaak heeft de zender ook andere voordelen, zo verlichten de programma’s de symptomen van stress, verlatingsangst en eenzaamheid bij de dieren.

Voordelen voor honden

Allemaal voordelen dus voor onze viervoeter. En dat is volgens DogTV ook hard nodig, want volgens hen heeft een op de zes honden ook last van deze kwaaltjes. Naast deze helende shows worden er ook programma’s uitgezonden waardoor de eigenaren hun huisdieren beter kunnen begrijpen en verzorgen, handig.

Wetenschap

Allemaal leuk en aardig zo’n tv-kanaal, maar is dat ook ergens op gebaseerd? Zeker. Het kanaal is namelijk na drie jaar onderzoek tot stand gekomen. Zo hebben de onderzoekers getest op kleuren, camerastandpunten en audiofrequenties, deze zijn allemaal aangepast op de zintuigen van de hond.  Zo krijgt hij in ieder geval genoeg mee van wat er op het scherm gebeurd. Mocht je geen zin hebben om je viervoeter uit te laten vandaag, kan je ‘m nu ook voor de televisie zetten.

Reageer op artikel:
Hondenweer? Zet je viervoeter voor de tv met een kanaal speciaal voor honden
Sluiten