Tudor Pelagos 39 valt in de prijzen op de Grand Prix d’Horlogerie de Genève

De Grand Prix d’Horlogerie de Genève is geweest. Dat betekent dat de mooiste horloges van het jaar bekend zijn. Over horloges kunnen we nooit ophalen, niet omdat er zoveel verschillende merken zijn. Ieder merk specialiseert zich ook weer in haar eigen niche. Zo zijn de duikershorloges al een tijd razend popiejopie. Toch zou er geen enkele man nee zeggen tegen zo’n pilotenhorloge van Breitling, zoals de nieuwe Avenger.

Sinds de elf jaar dat Tudor mee doet aan deze prijs, is het nu weer raak. De Tudor Pelagos 39 is voor de tweede keer bekroond als ‘Beste sporthorloge’ ter wereld.

TUDOR

Het in Genève gevestigde bedrijf werd geregistreerd in 1926 door Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex. Tudor is een zusterbedrijf van Rolex en beide bedrijven zijn eigendom van de Hans Wilsdorf Foundation. Het deskundige panel van hoge piefs binnen de horloge-industrie heeft besloten dat TUDOR dit jaar het dikste sporthorloge had. De Pelugos behoort sinds 2022 bij de TUDOR familie en scoort sindsdien als een malle.

Pelagos 39

De Pelagos 39 biedt een veelzijdig en compact ontwerp. Dat in combinatie met de traditionele mechanische functionaliteit dat je van een duikhorloge gewend bent maakt het gewoon een sexy hebbedingetje. De geborstelde kast van graad 2 titanium, 39 mm in diameter, heeft een ‘uni-directional’ draaibare lunette met graadje ‘X1 Swiss Super-LumiNova®’ om de wijzers zichtbaar in het donker te maken. Ook zijn de ‘Snowflake’ wijzers bijzonder voor de Pelagos, het is sinds 1969 een iconisch kenmerk voor de Zwitserse horloges. Verder heb je aan de binnenkant een kaliber MT5400 zitten, die zorgt ervoor dat je altijd op tijd bent, ook zit er een gangreserve van 70 uur in, voor noodgevallen. Om het af te maken kan je er ook een tweedegraads titanium band bij krijgen, dat maakt ‘m wel echt af.

Wij vinden het een kneiterdik horloge en begrijpen de mannen van de ‘Grand Prix d’Horlogerie de Genève’ wel. Op naar de derde prijs.

 

Reageer op artikel:
Tudor Pelagos 39 valt in de prijzen op de Grand Prix d’Horlogerie de Genève
Sluiten