Golfzwembad opent tsunami-attractie en zorgt gelijk voor gewonden

redactie 1 Aug 2019 Entertainment

Herinner je nog dat geluidje bij het tropisch zwembad in Center Parcs? Het geluidje waardoor je wist dat je direct het zwembad in moest duiken? Dit geluidje zorgde ervoor dat je wist dat de golven kwamen. Hét hoogtepunt, na de wildwaterbaan, van een zwembad. Toch ging dit hoogtepunt in een pretpark in China helemaal de verkeerde kant op. Het veroorzaakte een soort van tsunami waardoor tientallen mensen werden weggevaagd.

In de zomer is niets zo lekker als een verkoelende duik nemen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, een waterpark is dan altijd een goed idee. Het heeft glijbanen, wildwaterbanen en een golfslagbad. Perfect dus! Tenzij je een gruwelijk harde monster golf over je heen krijgt en je uiteindelijk in het ziekenhuis belandt. Welkom in China… Het gebeurde in De Yulong Shuiyun waterpretpark in het noorden van de stad Longjing. Een golfmachine zorgde er hiervoor dat 44 mensen gewond raakten.

Tsunami pool

De “tsunami-pool” geeft een krachtige golf van 3 meter hoog. De golf drijft mensen naar de kunstmatige kustlijn. De vloedgolf was deze keer zo groot dat er water over de randen van het zwembad stroomde. Überhaupt klinkt dit zwembad al gevaarlijk, want een tsunami wil je toch niet nabootsen?

Dronken of een storing

Er zijn geruchten dat de bestuurder van de golfmachine dronken was en de golfgrootte naar het maximale niveau draaide. Het waterpark zei dat er een storing was in de machines, waardoor het niet functioneerde. Hoe dan ook het heeft voor veel ellende gezorgd. De gewonde mensen hebben gebroken ribben, botten en ernstige schaafwonden. Vijf mensen worden nog steeds in het ziekenhuis behandelt.  En als je denkt dat het park hierdoor gesloten is. Think again. Het tsunami zwembad is een dag gesloten geweest vanwege het ongeval, maar het is na het onderzoek en reparaties weer geopend.

Ze kunnen er wat van in China hoor.

Reageer op artikel:
Golfzwembad opent tsunami-attractie en zorgt gelijk voor gewonden
Sluiten