The Tron Legacy Bike is realiteit met dit epische motorconcept van Saharudin Busri

redactie 5 Oct 2019 Machines

Herinner je die motor uit de film: Tron Legacy met dat lichtspoor nog? Dit is letterlijk die bike. Weer een gevalletje van toekomst ontmoet realiteit, want holy shit deze bike is fucking inasane. Het idee achter de motor is dat die net als de Dyson ventilatoren de motor aanstuurt door lucht te vermenigvuldigen.

Holy shit

Onze mond valt ervan open. Wat een design! Dit is misschien wel de meest futuristische motor die wij tot nu toe hebben gevonden. Industrieel ontwerper Saharudin Busri heeft dan ook flink uitgepakt zullen we maar zeggen. Zijn inspiratie? De ventilatoren en stofzuigers van Dyson!

Dyson technologie

Wie had ooit gedacht dat een conceptbike geïnspireerd zou zijn door ventilatoren en stofzuigers. Wij in ieder geval niet, maar is dit wel zo gek? Net als dat Dyson de bladen van de ventilator weghaalt, doet Busri dit met de spaken van de wielen. Je valt dus sowieso al op in het verkeer met wielen zonder spaken, maar nog opvallender is het doel hiervan. Het revolutionaire concept van Dyson trekt lucht aan en vergroot vervolgens zijn kracht. Dit wetende, kunnen we de redenering van Busri begrijpen om zijn machine te baseren op deze techniek. Of te wel de rijdende motor trekt lucht aan en zet dit om in meer kracht. De lucht stuurt dan de motor aan. Geniaal! Laten we hopen dat deze techniek snel beschikbaar is.

P.S. hadden we al gezegd dat die ook fucking vet is. Wat een motor!

 

Reageer op artikel:
The Tron Legacy Bike is realiteit met dit epische motorconcept van Saharudin Busri
Sluiten