Triumph viert Aragón-overwinning met twee gruwelijk dikke tijgers

Een jaar geleden won Triumph de Baja van Aragón, een slopende rallyrace door de Spaanse natuur. Met zo’n naam moet je natuurlijk ook wel winnen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Iván Cervantes sleepte de winst binnen en om daar nog even op terug te komen releaset het merk nu twee heerlijke motoren. Ontmoet de Tiger 900 Rally Aragón en de Tiger 900 GT Aragón.

Tiger 900 Aragón

De twee motoren zijn gebaseerd op de Tiger 900 GT Pro en Rally Pro. Die worden vooral voorzien van nieuwe kleurtjes en komen standaard met valbeugels. Bij de Rally Aragón zitten deze zelfs rondom de tank, om de racelook helemaal compleet te maken. Het karakter van de originele Tiger Pro’s blijft behouden, maar ze krijgen wel een extra race-randje. Daarmee heb je het gevoel dat je zelf in die iconische Baja zit.

Of je dat nu op de weg of ernaast doet, maakt niet zoveel uit. Door een licht, modulair frame en uitstekende vering, optimaliseert Triumph de rijervaring op alle terreinen. Die ervaring omschrijven ze zelf als ultiem, wendbaar en dynamisch. Ook krijgen ze andere voorvorken waarmee de Rally Aragón vooral naast de weg extra tot zijn recht komt. Met een indrukwekkend vermogen en een slipper- en assistkoppeling, kun je je uiterste best doen om de Baja-prestaties te evenaren.

Voor een persoonlijke touch, kun je nog kiezen uit 65 opties en accessoires. Zo zullen twee motoren niet snel hetzelfde zijn en rijd je echt rond op een voor jou perfecte motor. Daarmee kun je voelen hoe heldhaftig Cervantes zich moet hebben gevoeld toen hij op kop reed in de Baja Aragón. Hij finishte de 450 kilometer uiteindelijk 1 uur en 6 minuten eerder dan de eerstvolgende. Ga jij het hem nadoen?

Reageer op artikel:
Triumph viert Aragón-overwinning met twee gruwelijk dikke tijgers
Sluiten