Nieuwe Triumph Rocket is een ongekende krachtpatser op 2 wielen

redactie 7 Aug 2019 Machines

Motorfabrikant Triumph had met de originele Rocket al een legendarische machine in huis die tot duivelse prestaties in staat was en berijders het zweet onder de oksels liet klotsen. De nieuwe, exclusieve Rocket 3 TFC gooit daar nog een schepje bovenop met zijn brute motorblok.

De nieuwe motor van het iconische Triumph moet het ultieme beest op twee wielen worden. Het meest krankzinnige ijzeren ros. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de eigenzinnige fabrikant een compleet nieuw blok ontwikkeld met een ongekende 2500cc. Zo’n motor levert het bizarre aantal van 179 paardenkrachten. Reken maar dat je hiermee de stenen uit de straat rijdt en de ramen in de kozijnen laat kletteren. Ga de voegen alvast maar controleren wanneer je de Rocket in je garage wilt zetten.

FHM-Triumph Rocket

Om deze motor nog een beetje in toom te kunnen houden zijn de remmen geleverd door Brembo Style waardoor je in een oogwenk stilstaat als je aan komt vliegen. Dat geeft een fijn gevoel wanneer je zo’n bruut apparaat onder je kont hebt brullen.

Daarnaast is de body van vederlicht carbon gemaakt om gewicht te besparen en is de uitlaat uiterst precies om het frame gevormd om de luchtweerstand te beperken. Ook hoef je niet bang te zijn dat andere badgasten met deze strijdwagen op het stoplicht staan te wachten want er worden er maar 750 gemaakt!

FHM-Triumph Rocket

Je zou bijna vergeten dat de Rocket er ook nog eens heerlijk uitziet. Dikke kans dus dat je aanstaande schoonvader je meteen begint te knuffelen wanneer je met deze motor en zijn dochter achterop z’n oprit betreedt. Voor een kleine €25.000 kan deze droom op wielen al van jou zijn!

FHM-Triumph Rocket

 

HiConsumption

Reageer op artikel:
Nieuwe Triumph Rocket is een ongekende krachtpatser op 2 wielen
Sluiten