Met de Dream of the Desert reis je in luxe door Saoedi-Arabië

Geen aftandse vier-zitter waarbij er om de haverklap bellende mensen naast je komen zitten. Geen trein die achter de vertraagde sprinter langzaam moet rijden, maar een trein waarbij je in alle luxe en comfort die je je kunt voorstellen door de meest prestigieuze plekken van Saoedi-Arabië reist. Dat is wat de Dream of the Desert ons belooft. Deze ga je niet missen, want er is aangekondigd dat de trein in 2025 pas zal vertrekken.

De trein is een concept van de Italiaanse horecagigant Arsenale Group en Saudi Arabia Railways. Je kunt je reis in de trein boeken voor één of twee nachten. Dit is volgens de bedenkers een nieuwe dimensie in het reizen.

Dream of the Desert

De reis is er eentje die we in Nederland niet gewend zijn. Tijdens je verblijf aan boord van de trein overnacht je in een suite, compleet ingericht met tweepersoonsbed. Omdat er 40 van deze cabines ingericht gaan worden, is er op de reis plek voor 80 personen. De oprichters beloven een onbezorgde reis in ongekende luxe. Dit houdt in dat er de hele dag ervaren personeel voor je klaarstaat om te voldoen aan jouw (op maat gemaakte) eisen. Ook kun je dineren in het restaurant waarbij de beste chefs van de wereld voor je in de keuken staan, dit in combinatie met drankjes die voor je gemaakt worden door de beste bartenders die er zijn.

 

Route

De route die de trein gaat afleggen is 1300 kilometer lang. Het startstation zal in Riyad zijn, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Vanaf hier zullen de wagons een weg door de woestijn afleggen via Hail, een stad in Saoedi-Arabië. De trein zal je een weg bieden die langs een aantal monumenten van de werelderfgoedlijst komt. Een voorbeeld hiervan is het koninklijke natuurreservaat Koning Salman bin Abdulaziz in Al Jouf. De reis eindigt in Al-Qurayat, vlak bij de grens van Jordanië. Je zult het bijna jammer vinden dat je van boord moet!

Reageer op artikel:
Met de Dream of the Desert reis je in luxe door Saoedi-Arabië
Sluiten