Dit zijn de belangrijkste travel trends voor 2024

Welke plekken ga jij volgend jaar bezoeken? Onze vrienden van Skyscanner hebben de afgelopen tijd een onderzoek gedaan en de reistrends voor 2024 voorspeld. Tromgeroffel… Volgend jaar gaan we massaal naar Azië en om alvast in de sferen te komen, trakteerde Skyscanner ons op een heerlijk dinertje bij Okura.

1 op de 3 Nederlanders geeft volgend jaar meer geld uit aan vakanties en dat snappen wij, vooral na het dinertje gister, maar al te goed! De Aziatische keuken, cultuur en stranden zijn natuurlijk dingen waar wij allemaal onze portemonnee voor trekken. Maar wat gaan jullie verder doen? 

Trends

De allergrootste trend van komend jaar? Albanië. De bestemming stijgt met maar liefst 285% in populariteit. Wat je er kan doen? Alles. De natuur is prachtig, het eten lekker en de zee hemels blauw. Oriola komt er vandaan en neemt je vast graag mee op sleeptouw! Op Instagram deelt ze alvast een voorproefje van al het mooist van Tirana te bieden heeft! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Oriola Marashi (@oriolamarashi)


Films, series en concerten hebben ook de nodige invloed op een reisje blijkt uit het onderzoek. Ruim de helft van de mensen geeft aan dat wat zij online voorbij zien komen inspiratie oplevert voor de volgende vakantie. Na Wie is de Mol verdubbelde het zoekverkeer naar Tirana en na de Netflix-hit Emily in Paris zochten 31% meer mensen naar een ticket van Amsterdam naar Parijs. Na uren naar de bloedmooie Lily Collins gekeken te hebben, snappen wij ook wel dat je haar het liefst bij toeval tegenkomt met een pain au chocolat in de hand! 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

De trends

Het zoekverkeer naar de volgende steden is bijna allemaal verdubbeld! De plekken worden de komende tijd dus echt razend populair, boek die tickets maar vast!

1. Tirana, Albanië: 285%
2. Osaka, Japan: 258%
3. Tokio, Japan: 250%
4. Skopje, Noord-Macedonië: 195%
5. Ho Chi Minh Stad, Vietnam: 181%

Hotel Okura

Deze trends en aankomende vakantieplannen moesten natuurlijk besproken worden onder het genot van een goed glas wijn en wat om de maag te vullen. Daarom namen we gister plaats aan de yaki van het restaurant Yamazato. Zin in de Japanse sferen maar niet zo’n trendhopper, dit is een enorme aanrader als je het ons vraagt!

 

Reageer op artikel:
Dit zijn de belangrijkste travel trends voor 2024
Sluiten