Toyota komt met teaser van gloednieuwe Land Cruiser

In de wereld van off-road avonturen en onverharde wegen is de Toyota Land Cruiser een symbool voor kracht, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Al tientallen jaren staat dit iconische voertuig bekend om zijn onverwoestbare reputatie en zijn vermogen om moeiteloos de meest uitdagende terreinen te bedwingen. Met zijn imposante verschijning en indrukwekkende prestaties vormt de Land Cruiser een ultieme metgezel voor avonturiers, hoewel ‘ie je ook prima door het dagelijkse leven heen kart.

Zoals we hem nu kennen, bestaat de Land Cruiser alweer sinds 2009. Tijd voor een update dus. Toyota deelt nu een spannende sneak peak, zoals we die eerder ook zagen van onderr andere Caterham en Aston Martin.

Toyota Land Cruiser

Voor de liefhebbers van ruwe auto’s hebben we goed nieuws: de nieuwe Land Cruiser wordt net zo bonkig als zijn voorganger. Toyota gaat met haar offroad-trots gelukkig niet mee in de trend van SUV’s als daily drivers. Het blijft een echt terreinbeest die waarschijnlijk redelijk vergelijkbaar zal zijn met de Ford Bronco die we laatst testten.

Land Cruiser
Foto: Toyota

Veel meer dan deze ene schimmige afbeelding weten we er nog niet van. Er is nog geen onthullingsdatum en we weten ook nog geen specificaties. Wel kunnen we met een schuinoog kijken naar wat Toyota’s luxemerk Lexus doet. Zij onthulden laatst namelijk hun GX. En die lijkt verdacht veel op deze nieuwe Land Cruiser. Dan zouden we ons op kunnen maken voor een 3,5 liter V6-motor. Maar dat is puur speculeren. We houden je op de hoogte als we meer weten!

Land Cruiser
De nieuwe Lexus GX. | Foto: Lexus
Reageer op artikel:
Toyota komt met teaser van gloednieuwe Land Cruiser
Sluiten