Gruwelijker dan deze Toyota GT86 met Ferrari-motor wordt het niet

redactie 12 okt 2018 Machines

Professioneel drifter Ryan Tuerck is niet vies van een beetje knutselen aan z’n Toyota GT-86. ‘Een beetje’ is in dit geval nogal een understatement. In deze dikke drifter heeft ‘ie namelijk het blok van een Ferrari 458 geschroefd.

Enorme achtcilinder

In plaatst van de lullige viercilinder waarmee de Toyota GT86 wordt geleverd, ligt er nu een 4,5-liter V8 onder de kap. Nou ja, onder de kap? Die paste er niet meer op nadat de enorme achtcilinder erin gelegd was. Ach, geeft niks, zonder motorkap ziet ‘ie er nog bruter uit. Dit prachtig klinkende blok perst er trouwens ruim 570 pk uit. Serieuze kracht dus. Maar wat als je je sportieve Toyota toch graag als daily driver wilt houden? Dat heeft Tuerck natuurlijk even getest.

Crash

Hoppa, op het eind zorgde die opgerookte band nog effe voor de nodige schade aan Ryan’s Toyota. Helaas voor de drifter bleef het niet bij deze schade. Een tijdje later wilden ze namelijk nog een vette video opnemen met dit pk-monster. Daarbij ging het helaas in een van de eerste bochten al mis.

Na een flinke smakkerd te hebben gekregen van de berm, stond de snelle wagen alweer aan de kant. Ach ja, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is de schade het met een heel team aan sleutelhelden achter de hand snel gefixt. Eindelijk kon er weer gefilmd worden, en het resultaat mag er wezen.

Reageer op artikel:
Gruwelijker dan deze Toyota GT86 met Ferrari-motor wordt het niet
Sluiten