Tom Cruise voert de meest gevaarlijke stunt in de filmgeschiedenis uit

Waar menig acteur nog een stand-in heeft voor het betreden van een keukentrapje, doet Tom Cruise het allemaal anders. Hij is niet alleen een befaamd acteur, maar ook nog eens een kneiter goede stuntman. De meest gevaarlijke en heldhaftige stunts. Het maakt hem niet uit. De 60-jarige doet het all by himself.

De stunts van Cruise kunnen we gekkenwerk noemen. Voor de nieuwste Mission Impossible-film maakt hij het onmogelijke mogelijk en pakt de acteur goed uit. Zijn nieuwste stunt is op zichzelf al een film waard. Dat vond Paramount Pictures zelf ook en dus bracht de productiemaatschappij een behind-the-scenes uit van de ‘grootste stunt in de geschiedenis van film’, waarin Tom effetjes met een motor van een klif afspringt.

Geen saaie granny

Tom is al een tijdje opa, maar een saaie granny kun je hem zeker niet noemen. Het is de gevaarlijkste stunt die ze ooit hebben gedaan, vertelt de acteur. Een jongensdroom die uitkomt. Voor de stunt zijn ze naar Noorwegen gegaan. Met een motorfiets springt Cruise met een base jump van een klif af.

Voorbereiding Tom Cruise

Enige voorbereidingen hebben er wel in het spektakel gezeten. Tom heeft 500 keer geskidived, om zo te leren comfortabel te zijn met een camera tijdens een vrije val. Ook heeft hij de nodige motorcross ervaring opgedaan door het voltooien van 1.300 sprongen.

Miles Daisher, de base jump coach, geeft aan dat Cruise een natuurtalent is. Hij zegt nog nooit iemand ontmoet te hebben die zo scherp is als Tom. Scherp en oplettend zijn, is volgens de acteur ook uitermate belangrijk. Er mag geen mogelijkheid zijn dat hij punten laat liggen aan zijn kant. Als dat is getackeld, komt het tweede obstakel. Het vastleggen op camera.

Technische specificaties

De juiste hoek, een geschikte camera en de camera goed plaatsen. Er zijn heel veel technische specificaties die bij zo’n stunt komen kijken, zegt regisseur Christopher McQuarrie. Cruise heeft getraind met een replica van de stunt. Hiervan is een 3D-model gemaakt om te kunnen berekenen hoe de stunt zal gaan verlopen. Op deze manier kon bepaald worden hoe de stunt moest worden gefilmd.

Voor de film heeft Tom Cruise de stunt 6 keer uitgevoerd. De behind-the-scenes video zie je hieronder.

Reageer op artikel:
Tom Cruise voert de meest gevaarlijke stunt in de filmgeschiedenis uit
Sluiten