Onwetende toerist speelt met extreem dodelijke blauwgeringde octopus

redactie 2 Feb 2019 Entertainment

Dat toeristen soms irritant of onnozel kunnen zijn, dat weten we. Maar wat we in dit filmpje zien slaat echt alles. Deze toerist heeft een leuk diertje gevonden. Namelijk een blauwgeringde octopus. Hij besluit om deze even vast te houden, maar of ‘ie weet wat hij in handen heeft is nog maar de vraag.

Het lieve wezentje wat de vakantieganger in zijn handen heeft is namelijk een echte badboy. De blauw geringde octopus is gruwelijk giftig. Er wordt gezegd dat de glibberige gozer genoeg gif bevat om 26 mensen mee te doden. Dat is ongeveer net zoveel als een koningscobra.

Over Octo

Dat de beestjes dodelijk zijn, is duidelijk. Maar de beet ervan is niet echt pijnlijk. Pas na een minuut of vijf beginnen de symptomen op te spelen. En dat is nogal een lijstje: paresthesieën (jeukend, branderig of tintelend gevoel in de ledematen), gevoelloosheid, progressieve spierzwakte en moeite met slikken en/of ademen. Als dit hele pretpakket aanhoudt of verergerd dan raakt het slachtoffer buiten bewustzijn en dat kan dan het einde betekenen. Met deze kennis kun je niet voorstellen dat de toerist wist wat voor dier door zijn handen glibberde, anders dacht ‘íe er waarschijnlijk wel twee keer over na.

Reageer op artikel:
Onwetende toerist speelt met extreem dodelijke blauwgeringde octopus
Sluiten