Tips om tijdens de hitte de nachten door te komen

Redactie 25 Jul 2019 Entertainment

Nondeju, het is bloedje heet in Nederland. De schors bladert van de bomen, het gras is geel van de droogte, maar het ergste van alles is dat je amper kunt slapen in die hitte. Aankomende dagen is het ‘s nachts nog boven de 20 graden dus wij zochten een paar tips zodat jij gewoon aan je nodige nachtrust komt.

Je wordt sowieso al sloom van de warmte dus door slecht slapen blijft er van je productiviteit helemaal niks meer terecht. Daarom moet je op zoek naar verkoeling.

1. Koelen

De vriezer is je beste vriend. Dit zijn een paar dingen die je ermee kunt fixen.

  • Leg je dekbedovertrek even in de vriezer. Half uurtje ofzo
  • Een fles water uit de vriezer voor je ventilator droppen
  • Een kom ijswater naast je bed zetten waar je af en toe in pootje kan baden
  • Warmwaterkruik vullen met water en in de vriezer leggen

Andere manieren om af te koelen zijn:

  • Een vochtig laken voor het raam hangen
  • Gordijnen gedeeltelijk openen zodat de koele lucht beter naar binnen kan
  • Deuren en ramen open als het ‘s avond ietsje afkoelt

2. Seks

De meningen zijn hierover verdeeld. Het is natuurlijk warm dus alleen slapen zal koeler zijn. Maar ja, feit is wel dat je na een goede sekssessie lekker slaapt. Dus wij zeggen gewoon doen. Zéker als je de rest van deze tips opvolgt, dan is er geen excuus meer.

3. Apparaten uit

Zelfs als je tv, computer of ander apparaat op standby staat kunnen ze wat warmte afgeven. En laten we eerlijk zijn, het is nu echt wel warm genoeg. Beter idee dus om de stekker er effe uit te halen. Kun jij gewoon lekker tukken.

4. Ramen en deuren dicht

Let op, dit moet je alleen doen als het buiten warmer is dan binnen. Zo hou je de koude lucht buiten en kun je ‘s avonds eventueel alles opengooien om je huis af te laten koelen. Als het binnen al bloedverziekend heet is, moet je dat dus niet doen hè. Dan ben je als een plantje in een kas.

5. Alcoholvrij

Kijk, slecht nieuws. Dit weer nodigt uit om bier te drinken op het terras, maar voor je nachtrust is dat niet zo’n topidee. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur omhoog schiet. Mocht je toch iets te veel gezopen hebben, drink dan even goed water voordat je gaat slapen. Geloof me je bent ons dankbaar als je wakker wordt.

6. Douchen

Het ligt voor de hand om met dit weer een koude douche te nemen. Fout! Je slaapt het beste als je een lauwe of warme douche neemt voordat je gaat pitten. Met een warme douche stimuleer je het thermoregulatiesysteem, goed woord voor galgje, waardoor je de slagaders net onder je huid in werking zet en daar koel je van af.

Foto: PxHere.

Reageer op artikel:
Tips om tijdens de hitte de nachten door te komen
Sluiten