Met deze tips bouw je het perfecte festival in je eigen tuin

We hebben gisteren allemaal het verdrietige nieuws vernomen: geen festivals of andere leuke feestjes tot september. Dat kan oersaai zijn, maar we gaan deze zomer niet stilzitten. Wij bij FHM hangen de slingers dan maar zelf op en dat kun jij ook heel makkelijk, bouw gewoon je eigen festival. Met deze tips haal jij het festivalgevoel gewoon in huis.

Kamperen
Je festivalavontuur begint natuurlijk met een plek bemachtigen op de camping. Maar nu gooi je gewoon in de tuin je tent ergens neer. Mocht je met wat vrienden of huisgenoten zijn: zet de tentjes 1,5 meter uit elkaar. Kun je alsnog samen kamperen. Vergeet de haringen niet!

Foto: Geograph

Maak een line-up
Dit is misschien wel het grootste voordeel van een thuisfestival maken. Bepaal zelf wat voor festival het wordt. Wordt het een dancefestival, of komen er veel singer- songwriters? Alleen maar rockmuziek of techno? Je bent hier helemaal vrij in, ideaal toch.

Maak een timetable
Nu je je line-up hebt gemaakt is het tijd voor de volgende stap. Maak een timetable om het echte festivalgevoel te creëren. Eerst een uurtje Job Jobse en om daarna af te toppen met een set van Tale of Us? Of toch liever eerst een uur Foo Fighters om daarna verder te rocken met Metallica? Kan gewoon, jouw feestje. Het liefst plan je je favoriete artiesten tegelijk in, want zo gaat het in het echt ook altijd. Wil je de hoofdact laten beginnen om een uur of 4 in de middag? Niets is te gek.

Foto: Lowlands 2019

Zet een Dixi in de tuin
Jij dacht gewoon even op je eigen wc een flinke hoop te leggen? Mooi niet. Zet een Dixi in de tuin, in de brandende zon. Daardoor komen de heerlijke aroma’s van stront, pis en gebruikte condooms nog eens extra goed naar boven. Natuurlijk neem je je eigen rol wc-papier mee.

Drink festivalbier
Uh ja, festivalbier is niet ons favoriete bier. Koop in de supermarkt een aantal blikken Heineken, meng dit met een paar delen water. Serveer in een iets te klein, plastic bekertje en you’re ready to go. Proost, mannen!

Drugs
Ja, ook die zijn niet te missen op je thuisfestival. Nodig je vrienden uit voor een Zoomgesprek, gooi allemaal een halve pil in je strot en laat het lachen maar beginnen. Hier hoeven we niet teveel woorden aan vuil te maken, toch? Liever een leuke trip met zijn allen dan een pilletje? Moet je bij Paddoskopen.nl zijn.

Vooraan staan
Nog een voordeel: je staat altijd in het voorste vak. Fan van Post Malone, mooi, want jij staat godverdomme helemaal vooraan! Hup, zet een video op van een concert van Post, of welke artiest dan ook, en ga helemaal uit je plaat.

Festivaleten
Eet zo vet en ongezond mogelijk (zodat je die dixi in je tuin eens goed kan benutten). Patat, een pizzapunt of een kleffe hamburger zijn goede opties. In de ochtend trek je gewoon een blikje knakworsten open.

Gaspitje
Mocht je een koude knakworst echt niet te verdragen vinden, dan raden we je aan om een gasbrander bij je tentje te zetten. Dan kun je ’s ochtends even een flink katerontbijtje maken. Eitje met spek, no problemo.

Festivalbandjes
Maak gebruik van kleurcodes. Groene bandjes zijn 18 plus. Je buurmeisje met een geel bandje is minderjarig. Dus neem die maar niet mee naar de tent. Zeg niet dat je het niet wist.

Foto: Instagram / @blackgummybear Foto: Instagram / blackgummybear

Telefoon
Je huisgenoten kwijt? Niet erg, app ze even waar ze zijn. “Ik sta linksachter in de tuin, bij de eerste struik.” Je huisgenoot staat natuurlijk helemaal aan de andere kant van jullie ‘festivalterrein’. Zorg ook voor voldoende powerbanks, want je zult altijd zien dat je tellie leeg is op het moment dat je ‘m echt nodig hebt.

De ochtend van vertrek
Na 3 dagen kamperen in je tuin en rondbanjeren op je thuisfestival komt het moeilijkste moment: de ochtend van vertrek. Met een flinke kater prop je de tent weer in z’n beschermhoes. Post nog even een gezellig fotootje op Instagram. Nu weer een klein weekje bijkomen. Sterkte!

Foto: Lowlands

Als je met deze tips geen d’r geen leuke festivalzomer van kan maken, dan weten we het ook niet meer. De festivalzomer van 2021 gaan we gewoon dubbel zo hard feesten, extra veel genieten en nóg meer bier drinken dan voorheen. We hopen in ieder geval dat je er, ondanks deze rare omstandigheden, toch een hele fijne zomer van gaat maken. Wij hanger de slingers zelf op, doe jij dat dan ook? Dan komt het helemaal goed, jongens!

 

Reageer op artikel:
Met deze tips bouw je het perfecte festival in je eigen tuin
Sluiten