Tinder neemt maatregelen tegen de catfish

Het blijft lastig met internetdaten. Net als je jouw droomvrouw te pakken hebt en na een paar hele leuke chats maar eens afspreekt, tref je alleen een paar ongeïnteresseerde pubers aan in een parkje. Of erger, de droomvrouw is wél naar de locatie gekomen maar blijkt een vent en gaat er vandoor met je nieuwe iPhone. Precies, we hebben het over catfishen. Tinder is daar helemaal klaar mee en komt met een maatregel.

Tinder is altijd hard bezig om het voor de gebruikers zo veilig en makkelijk mogelijk te maken. Eerder dit jaar lanceerden ze al een functie waarin je kunt aangeven wat je nu eigenlijk verwacht van de app.

Verificatie op Tinder

Tinder gaat voortaan controleren of het profiel dat je aanmaakt ook wel echt van jou is. Hoe ze dat doen? Eigenlijk heel simpel. Je maakt een videoselfie voor de online-cupidoservice en die houden ze naast jouw foto’s. Komt dat overeen? Dan krijg je een blauw vinkje achter je naam (net als bekende mensen op Instagram) zodat een potentiële date alvast ziet dat je geen nepperd bent.

Daarbij kun je als Tinder-lid ook je instellingen aanpassen zodat alleen matches die ook hun profiel geverifieerd hebben je een bericht kunnen sturen. Als je niet geverifieerd bent en iemand heeft dit aanstaan, krijg je een melding dat je eerst even door het fotoverificatieproces moet, voordat je jouw nieuwe vlam een berichtje kan sturen. Als je upgradet naar Gold, de betaalde versie van Tinder, kun je zelfs aanzetten dat je alleen maar likes krijgt van geverifieerde mensen.

Up-to-date

Tinder wil ook tegengaan dat mensen alleen maar oude foto’s van zichzelf gebruiken. Er zijn onschuldige redenen om dat te doen. Je kunt de app gewoon al een tijdje niet hebben gebruikt of je plaatst gewoon niet zo vaak nieuwe. Toch vindt Tinder het belangrijk dat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je videoselfie niet helemaal overeenkomt, moet je eerst even nieuwe foto’s plaatsen. Maar dan moeten die oude foto’s ook wel echt heel oud zijn.

“Tinder-leden geven aan dat fotoverificatie een van de meest waardevolle functies van de app is. De nieuwe update maakt het gemakkelijker om authentieke matches te vinden”, zegt Rory Kozoll, Senior Vice President van Product Integriteit bij het bedrijf. Volgens Kozoll hebben gebruikers tussen de 18 en 25 jaar een 10% hogere kans om te matchen wanneer hun profiel is geverifieerd. “Veiligheid op Tinder blijft voor ons altijd een prioriteit en daarom blijven we voortdurend verbeteren.”

Ideaal toch? Kun jij weer veilig swipen. Thanks, Tinder!

Reageer op artikel:
Tinder neemt maatregelen tegen de catfish
Sluiten