Thuisbezorgd-awards: dit zijn de beste restaurants in je eigen woonkamer

Awards zijn leuk. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt een ranking gemaakt en een prijs voor uitgereikt. En dus waren daar gisteren de Thuisbezorgd.nl-awards. Gewoon, effe kijken wie er nu het best op een fietsje door de binnenstad kan scheuren. Er waren maar liefst 53 categorieën en er stemden een recordaantal mensen: meer dan 100.000. Toe maar.

Wie vielen in de prijzen?

De eer van het beste restaurant van Nederland ging naar Burgers & Frites in Rotterdam. Daar kun je sinds 2014 broodjes hamburger bestellen. Niet alleen een klassieke cheeseburger. Ook een spannende spicy variant of een Marokkaanse met andalousesaus. De jongens van Burgers & Frites vielen sowieso in de smaak. Ze werden ook verkozen tot Beste Restaurant in Rotterdam en Beste Nieuwkomer. Het beste sushirestaurant van het land vind je in Gouda (Stella Sushi). The Fresh Factory in Nijmegen is het gezondste restaurant en vega-liefhebbers kunnen het best naar Vega Express in Leiden.

Thuisbezorgd wees in alle grote steden een restaurant aan maar had ook aandacht voor toko’s die uitblinken in een specialiteit. Zo ging de Gamechanger-award naar het Tunesische Yalla Yalla by L’Oriental uit Eindhoven. Als je ooit zin hebt in pita’s of tajines, is dit restaurant de moeite waard. De beste jonge ondernemer komt uit Volendam. Het mediterrane Mina Volendam troefde in deze categorie de concurrentie af.

Thuisbezorgd.nl

Gijs Weterings, Country Director Thuisbezorgd.nl: “Deze awards laten de diversiteit en kwaliteit van de restaurants in Nederland zien. De meer dan 100.000 stemmen bevestigen ook de enorme waardering die wij én onze gebruikers hebben voor de toewijding van de restaurants die in heel Nederland op Thuisbezorgd.nl te vinden zijn.”

De lokale winnaars in 40 Nederlandse steden zijn te vinden op de website van de Thuisbezorgd.nl Awards 2022.

Reageer op artikel:
Thuisbezorgd-awards: dit zijn de beste restaurants in je eigen woonkamer
Sluiten