Thomas van StukTV leert solo parachutespringen in nieuwe YouTube-serie

redactie 3 mrt 2019 Entertainment

Altijd al benieuwd geweest naar wat er allemaal komt kijken bij een parachutesprong? Voor Thomas van StukTV is dit zijn ultieme uitdaging. In een nieuwe serie op zijn persoonlijke YouTube-kanaal ‘HARD’ gaat hij daarom leren hoe je zelfstandig uit een vliegtuig moet springen. In een eerdere serie maakte hij ook al een roadtrip van Amsterdam naar Gambia. 

Dit doet hij door middel van een AFF-cursus van instructeur Erwin van den Braak. AFF staat voor Accelarated Free Fall en dat houdt in dat men naar een hoogte van 3800 meter klimt en daarna een vrije val maakt. Na een paar seconden vallen moet je dan de parachute met de hand openen. Wat opvalt is dat het een stuk pittiger is dan het lijkt. Er zijn ontzettend veel zaken waaraan je moet denken tijdens een sprong. Wie denkt dat het slechts een kwestie is van even aan een touwtje trekken komt dus bedrogen uit. Met 200 kilometer per uur naar beneden vallen is dan ook vrij heftig.

Eerste aflevering

Thomas begint bovendien rustig en de eerste sprongen doet hij zonder poespas. Elke aflevering leert hij meer dingen en uiteindelijk zie je hem ook salto’s maken. Benieuwd hoe hij het er vanaf brengt? De eerste aflevering kan je hier zien:

 

Reageer op artikel:
Thomas van StukTV leert solo parachutespringen in nieuwe YouTube-serie
Sluiten