The Beatles brengen hun plaat Now and Then uit, de laatste ooit

Zo hé, die zagen wij even niet aankomen. Maar The Beatles zijn van plan om een gloednieuwe plaat uit te brengen. Dat nieuws ontvangen wij uiteraard met open armen. Het is meer dan 50 jaar geleden dat de Beatles uit elkaar gingen, maar ze hebben aangekondigd dat er nog een nieuwe track komt: ‘Now and Then’. Dit wordt het allerlaatste kunststukje van de legendarische band, zeggen de nog levende bandleden Ringo Starr en Paul McCartney.

Paul McCartney is eerder dit jaar de studio ingedoken en heeft met behulp van AI een oude Beatles-demo een compleet nieuw leven ingeblazen. En het goede nieuws is: we hoeven niet lang meer te wachten. Op 2 november om 15:00 Nederlandse tijd wordt de nieuwe plaat onthuld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Beatles (@thebeatles)

Laatste Beatles-nummer

Het nummer wordt nu ‘het ultieme Beatles-lied’ genoemd. Het is geschreven en ingezongen door John Lennon himself. George Harrison heeft ook zijn magische touch eraan toegevoegd. En hier komt het leuke deel: Paul McCartney en Ringo Starr, de laatst overgebleven Beatles, hebben na meer dan 40 jaar de handen ineengeslagen om dit nummer helemaal af te maken.

Onwerkelijke ervaring

In het persbericht laten McCartney en Starr weten dat het hele proces van dit nummer afmaken onwerkelijk was. “We hoorden John’s stem, super helder”, zegt McCartney. “Dat gaf me echt kippenvel. Het was best emotioneel, we speelden allemaal samen, het voelde als een oude en trouwde Beatles-sessie.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Beatles (@thebeatles)

De mannen vullen nog aan: “Het is echt gek om in 2023 nog steeds met Beatles-muziek bezig te zijn en een nieuw nummer uit te brengen dat nog nooit eerder is gehoord. Best spannend.” Ringo Starr voegt er nog aan toe: “Het was echt bijna alsof we John weer bij ons hadden, dus je kunt je voorstellen hoe emotioneel dat voor ons was. Het was ongelooflijk.”

Docu

Daarnaast zal de iconische band nog een documentaire onthullen. Op 1 november verschijnt een korte documentaire over het laatste Beatles-nummer. Voor de echte fans en liefhebbers een must-watch.

Reageer op artikel:
The Beatles brengen hun plaat Now and Then uit, de laatste ooit
Sluiten