Tesla bouwt belachelijk snelle raceversie van de P100 D

Redactie 22 jan 2017 Machines

Dat de Tesla P100 D als een raket accelereert wist je al, maar nu ze hun topmodel hebben door vertaald naar het circuit is het helemaal van lotje getikt. De raceversie van de Tesla Model S P100D beschikt over 778 pk en scheurt in 2,0 seconden naar de 100 km/u.

Besef even, in 2,1 seconden. Alleen een F1-bolide is sneller, want die doen het over het algemeen in 1,6 seconden. Dankzij een Sonja Bakker kuurtje is de Tesla flink afgeslankt, waardoor het veel gewicht heeft bespaard en zo dus nog veel sneller is geworden.

De auto zal te zien zijn in het Electric GT Kampioenschap. Inderdaad, een raceklasse voor elektrische GT-wagens. Tien teams bestaande uit twee coureurs zullen gaan racen in zeven Europese wedstrijden en drie in de States. Daarbij worden historische plekken als Assen, Mugello en de Nürburgring aangedaan. Het raceweekend bestaat uit een trainingssessie van twintig minuten, een kwalificatieronde van dertig minuten en twee races van zo’n 60 kilometer lengte. Klinkt leuk, maar wij kijken toch vooral uit naar een nieuw seizoen Formule 1.

Reageer op artikel:
Tesla bouwt belachelijk snelle raceversie van de P100 D
Sluiten