Nog meer verdovende middelen met Elon: Tesla-bier

Tesla en bier. Dat klinkt als een combinatie die een flinke boete op zou kunnen leveren. Misschien neemt oom agent je rijbewijs zelfs mee. Dat is vervelend. Ofwel: do not drink and drive. Toch betekent dit niet dat je de combinatie van Tesla en bier uit je hoofd moet zetten. Het automerk komt namelijk met zijn eigen Tesla-bier.

In de afgelopen jaren haalden maar weinig merken zo vaak het nieuws als Tesla. Zeker als je alle andere berichten rondom eigenaar Elon Musk meetelt, is er maar één winnaar. Toch was dat nog niet genoeg, en dus is hier een nieuwe promotiestunt.

Tesla-bier

Het nieuws van het biertje komt niet helemaal uit de lucht vallen. Toen Elon Musk ruim een jaar geleden de nieuwe gigafactory van Tesla in Berlijn opende, beloofde hij al een speciaal hopbrouwseltje. Later kondigde hij als 1 aprilgrap ook Tesla-tequila aan. Die kwam er vervolgens toch en het werd een absolute hit. Nu kunnen we eindelijk gaan genieten van het biertje dat Elon ‘GigaBier’ gaat noemen.

GigaBier is een pils dat wordt gemaakt met Tesla’s eigen Cyberhops. Het klinkt allemaal vrij chemisch maar het schijnt echt in orde te zijn. In het Tesla-bier proef je tonen van citrus, bergamot en zoete vruchten. Dat klinkt gewoon bijna lekker.

Fles

Het bijzonderste aan dit biertje is misschien toch wel het flesje. Waar je je flesje Heineken achteloos de glasbak in mikt nadat je de laatste druppel eruit hebt, kan deze zo in een museum. De fles is gemaakt van strak glanzend zwart glas in een hoekige vorm. Het lijkt bijna een zeldzame natuursteen. De ontwerper raakte geïnspireerd door de Cybertruck (waar we nog steeds met smart op wachten). Het wordt ‘Giga’ is in de fles gegraveerd in glow in the dark-materiaal. Zo kun je ook in het donker je pilsemannetje gemakkelijk terugvinden.

We raden je alleen niet aan om deze biertjes te kopen als je van plan bent om in delirium tremens te geraken. Dat wordt namelijk een duur grapje. Voor een 3-pack (wij dachten dat bier in paren van zes kwam, maar oké) betaal je €89. Voor dat bedrag kun je ook een hele gezellige avond hebben in je favoriete kroeg.

Teslabier
Foto: Tesla
Reageer op artikel:
Nog meer verdovende middelen met Elon: Tesla-bier
Sluiten