Terminator Salvation motor is apocalyptische Ducati die je daadwerkelijk kunt rijden

Redactie 1 Jun 2019 Machines

As je Terminator Salvation een paar keer hebt gezien, dan is de kans groot dat je je die motor nog wel kunt herinneren. Een bizar sloopapparaat dat in staat is om alles op z’n weg te vermorzelen tot niets meer dan een klein hoopje stof. Nou, dat apparaat kun je gewoon rijden.

In de filmwereld zijn sowieso tal van mythische voertuigen gebruikt. Denk maar eens aan de bolides uit de James Bond reeks of de badass vervoersmiddelen van Mad Max. Maar een van de lijpste motoren die we hebben gezien is toch wel die apocalyptische bike van Terminator: Salvation.

Ducati Monster 1100 S

De motor is gebaseerd op een Ducati Monster 1100 S. Designers Martin Laing en Victor Martinez zijn ermee aan de haal gegaan en hebben het gevaarte getransformeerd in een badass monster van epische proporties.

In de film worden de motor(en) bestuurd door twee robots, die uit een kwaadaardige robot komen geschoten. Zij gaan in de achtervolging bij John Connor (Christian Bale) en zijn toekomstige vader (gespeeld door Anton Yelchin). Het is maar goed ook dat het robots zijn, want wij zien zo 1,2,3 nog niet waar een mens plaats zou kunnen nemen op de machine.

Toch moet dat mogelijk zijn. Al was dat nog niet zo makkelijk. Op de set werd de motor bestuurd door een stuntman, die tussen een zieke hoeveelheid guns en afgezaagd metaal een lekker zitplekje moet zien te claimen. Het uiterlijk mag er in elk geval zijn en dit exemplaar verdient met recht een plekje in de Hollywood Hall of Fame der gemotoriseerde voertuigen. We zijn benieuwd waar ze in de nieuwe Terminator: Dark Fate mee aan komen zetten! Als dit de standaard is, dan zijn onze verwachtingen hooggespannen.

Reageer op artikel:
Terminator Salvation motor is apocalyptische Ducati die je daadwerkelijk kunt rijden
Sluiten