Tennisleraar Marcus Willis ziet jongensdroom in vervulling komen op Wimbledon

redactie 29 jun 2016 Entertainment

Sportsprookjes zijn ontzettend mooi. Zoals IJsland de harten van voetbalfans wereldwijd verovert, doet Marcus Willis dat op de grasmat van Wimbeldon. De nummer 772 van de wereld is parttime tennisspeler die tennislessen geeft. Hij heeft tot het eindtoernooi weten te schoppen en staat in de tweede ronde tegen niemand minder dan de nummer 3 van de wereld: Roger Federer. Een absolute droom die uitkomt voor de enige speler op Wimbeldon met een bierbuik. Cartman, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is een ware cultheld geworden.

Begin dit jaar was hij er klaar mee en was van plan te stoppen met tenissen. Hij kreeg de kans om in Philadelphia tennisles te geven maar kwam een meisje tegen. Jenny Bate, die nu zijn vriendin is, zei hem dat hij niet moest opgeven. De rest is geschiedenis want hij staat gewoon op Wimbeldon!

Willis liet weten dat hij wel serieus gaat voor de winst: ‘Ik ga voor de winst, wat waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Maar ik zal alles geven, net als in mijn vorige zeven wedstrijden’. Zevenvoudig Wimbeldonwinnaar Roger Federer kijkt ook uit naar de wedstrijd: ‘Dit is een bijzondere wedstrijd. Mensen zullen hiervan horen, mensen zullen hiervan weten. Normaal gesproken zullen ze hem gaan steunen. Terecht ook, want ik vind het zelf ook een tof verhaal’.

De wedstrijd wordt vandaag om half 6 gespeeld en wij kunnen niet wachten. Weet Willis het voor elkaar te krijgen om te stunten tegen de formidabele Zwitser? Een gevaarlijke outsider of een kansloze amateur? We gaan het zien. Sport is emotie mannen.

Reageer op artikel:
Tennisleraar Marcus Willis ziet jongensdroom in vervulling komen op Wimbledon
Sluiten