Waarom de ‘grappige’ comments onder De Speld tenenkrommend zijn

Redactie 1 sep 2018 Entertainment

De geniale schrijfsels van De Speld, iedereen is er wel bekend mee. Zo niet, kom dan even onder je steen vandaan. In de beginjaren van de website kwam het geregeld voor dat kortpittige kapsels op Facebook niet inzagen dat het slechts om satire ging. Nadat de de nieuwssite in bekendheid steeg viel het kwartje gelukkig ook bij hen. Mensen die ‘nieuws’ van De Speld voor waarheid aanzien komt dus weinig meer voor. Helaas valt ons nu een veel groter probleem op in de commentsectie van De Speld; grappenmakers.

Mensen vinden het nodig om op een grappig geschreven stuk van De Speld door te borduren. Nou ja, door borduren is niet de juiste benaming. Uitmelken is waar het meer op lijkt. Het lijkt wel een hoeveel-likes-kan-ik-krijgen challenge. Geen idee waar we het over hebben? We geven je wel wat voorbeelden. Let op: cringe alert.

Laten we beginnen met deze. Goede inleiding, goede kop en het is relevant gezien er de laatste tijd zoveel om ouders die hun kinderen niet laten vaccineren te doen is.

De Speld Facebook

Joke is over zou je zeggen. Nee hoor. Nu is het de beurt aan de echte komieken van ons land. Laten we eens een paar van de ruim 700 reacties bekijken.

Facebook De Speld comment reactie

Volkswagen Polio. We snappen hem. Polio. Na lang denken kwam je op polio en dacht je ‘oeh, dat lijkt wel enigszins op Polo. Je weet wel dat kleine autootje van Volkswagen. Dat was voor jou genoeg reden om deze verder totaal irrelevante auto in je grap te betrekken. Een grap die overigens bedacht is door De Speld, jij hebt alleen even nog een andere ziekte bedacht. Well done Chris, well done. Hopelijk blijft het daarb.. oh, laat maar, hier hebben we Anneke.

Facebook De Speld comment reactie

Hahahaha Anneke, wat een mallerd ben je toch ook. De Speld schreef ‘jullie kunnen allemaal ongezien de tyfus krijgen’, maar jij dacht ‘ho ho, we gaan ze gewoon persoonlijk de tyfus wensen.’ Geniaal. You go girl!

Als je denkt dat het nu wel gedaan is met de tenenkrommende poging tot grappig zijn dan kom je bedrogen uit. We pakken ook dit artikel er even bij. Goed bedacht door De Speld. Mensen spreken allemaal op dezelfde plek af waardoor het afspreken op een bepaalde plek zijn waarde verliest.

De Speld Facebook

Ik scroll weer door zou je zeggen. Nee hoor, Ely niet. Ely had toch het gevoel dat er nog een final touch aan deze grap mist.

Facebook De Speld comment reactie

Heilige maagd Maria zeg. Zag je dat? Ely pompt er zonder twijfel gewoon nog een tweede grap achteraan. Voor paal staan. Hoe kom je erop? Dat deze moppentrommel nog geen volle zalen boekt is ons een raadsel.

Nog een artikeltje bekijken dan? Vooruit.

De Speld Facebook

Alweer een leuk bedacht stuk door De Speld.  Als je het artikel aanklikt krijg je ook nog eens een compleet ‘nieuwsbericht’ voorgeschoteld. Toch heb je altijd weer mensen die nog een poging willen wagen het artikel uit te breiden. Zucht.

Facebook De Speld comment reactie

Als je niet bij De Speld werkt, houd dan gewoon je mond. Kunnen we dat afspreken? Gewoon je vrienden taggen om te lachen, maar laat je flauwe comments alsjeblieft gewoon lekker in je toetsenbord zitten. En voor de mensen die in net zo’n zeikerige bui zijn als wij vandaag; ja, we weten dat we de comments ook gewoon niet kunnen lezen.

Omdat de fles azijn op de redactie nu leeg is willen we ook nog wel even de mensen die wel een goedgeplaatste grap maakten een kudo geven. Want als je echt een briljante reactie in petto hebt, dan moet je er natuurlijk gewoon voor gaan! Zoals bijvoorbeeld Lawrence onder dit stuk van De Speld.

De Speld Facebook

Facebook De Speld comment reactie

Kijk, deze is leuk Anneke. Kort en krachtig. Toch fijn om te zien dat er ook mensen zijn die niet direct het hele artikel van de De Speld verkrachten met hun hopeloze poging tot grappig zijn.

De Speld Facebook

Facebook De Speld comment reactie

Of deze spitsvondige comment van Marius. In dit geval zijn we het met de 313 anderen eens. Dit is op zich wel een leuke toevoeging. Lekker Marius. Nog eentje dan. Maar dit is echt de laatste, we willen de kortpittige kapsels natuurlijk niet aanmoedigen. Dit is een artikel van De Speld over de hitte van deze zomer.

De Speld Facebook

Facebook De Speld comment reactie

Hoewel wij net als iedereen weten dat Pascal echt niet de creatieve mastermind achter deze grap is, is ‘ie op zich wel leuk. Wij waarderen wel wat originaliteit, maar deze is gewoon grappig. Gejat of niet. Kudos voor Pascal! Zo, nu is het uit met de pret. Genoeg gezeken voor vandaag. Mocht je nog willen lachen, die internetshow die De Speld had konden we ook ernstig waarderen.

Reageer op artikel:
Waarom de ‘grappige’ comments onder De Speld tenenkrommend zijn
Sluiten