Het kersverse Tarform heeft deze gruwelijke elektrische motor gecreëerd

redactie 20 okt 2018 Machines

Tegenwoordig schieten hippe start-ups als paddenstoelen uit de grond. Veel is gewoon ruk en beleeft nooit succes. Toch zitten er af en toe wel pareltjes tussen hoor. Neem bijvoorbeeld deze gruwelijke elektrische motor van het kakelverse bedrijf Tarform.

3D-printer

Dit bedrijf vond dat het tijd was voor de conventionele motor om op de schop te gaan. Zij zijn dus gaan werken aan een volledig elektrische motor. Hierin zijn ze natuurlijk niet de eerste, maar dit is wel een van de mooiere elektrische motoren tot nu toe. De body van de motor bestaat voor een groot deel uit recyclebare delen die rechtstreeks uit de 3D-printer komen.

190 kilometer per uur

Ondanks dat deze tweewieler wordt aangedreven door een zoemende in plaats van een brullende motor, heeft ‘ie een topsnelheid van ruim 190 kilometer per uur. Op deze snelheid moet je het Duracell-konijntje dat de motor aandrijft wel vaak voeden. Als je op iets normalere snelheden toert, zal je om de 145 kilometer aan de stekker moeten. Maar ja, niemand wil vrijwillig langer dan dat op een cafe racer toeren. Iets met comfort en zo.

High-tech motor

Op een motor van de toekomst, zoals het bedrijf de elektrische tweewieler omschrijft, kan de tech natuurlijk niet achterblijven. Daarom heeft de motor een digitaal scherm voorop waarop naast de snelheid nog allerlei andere handige zaken te zien zijn. Bijvoorbeeld wanneer er een voertuig in een blind spot zit die gecreëerd word door je helm. Sensors om de motor pikken alles om je heen namelijk op. Ook heeft de motor, zoals bijna elk nieuwe product tegenwoordig, een eigen app. Op die manier kun je op je tellie zien hoeveel stroom je motorfiets nog heeft en wanneer het weer tijd is voor een bezoekje aan de garage.

Tarform elektrische motor
Foto: Tarform

Ook al ben je petrol head, je kunt bijna niet ontkennen dat ding pittig vet is. Mocht je er een willen, dan kost je dat omgerekend ruim 15.000 euro. Dat is op zich nog wel te overzien voor deze futuristische zoemer. Al moet je dan nog wel even wachten, eind 2019 worden de eerste Tarform’s geleverd.

Maxim.com

Reageer op artikel:
Het kersverse Tarform heeft deze gruwelijke elektrische motor gecreëerd
Sluiten