De TAG Heuer Carrera bestaat 60 jaar en keert nu terug met dit dikke exemplaar

De TAG Heuer Carrera werd gelanceerd in 1963. En nu keert een van de meest iconische uurwerken in de geschiedenis van de horlogemakerij terug in een nieuwe versie van het originele horloge. Dit horloge is dan ook de aftrap van een jaar vol feest.

“Het is een eerbetoon aan overwinningen uit het verleden en de overwinningen die komen gaan. Met zijn dynamische palet, gedurfde ontwerp en goed functionerende beweging is het een meesterwerk van magie”, aldus TAG Heuer.

Geschiedenis

Op 24 maart 1962 ontmoetten twee Mexicaanse coureurs, de broers Pedro en Ricardo Rodriguez, Jack Heuer. Ze deelden een gemeenschappelijke passie en vertelden hem over de Carrera Panamericana, een rally die vroeger in hun thuisland plaatsvond.

Jack Heuer was zo gefascineerd door het woord “carrera”, wat zowel “weg” als “race” betekent in het Spaans, dat hij besloot een horloge te maken met de naam. Hij ontwikkelde een wijzerplaat die iets groter was dan die van andere horloges uit die tijd. Nu, zes decennia later, is het tijd om de 60e verjaardag van de Carrera te vieren.

Kleurrijke details

Het nieuwe model is sterk geïnspireerd door het klassieke ontwerp van de originele Heuer Carrera uit 1963, maar nu natuurlijk in hypermoderne uitvoering met een 42 mm roestvrijstalen kast.

Het blijft dicht bij het originele concept van Jack Heuer met een ‘clear, clean design’. Het nieuwe model heeft een mooi uitgebalanceerde wijzerplaat met precieze, krachtige details. Dit blauwe model beschikt over levendige rode en oranje elementen. Zoals de gradiënt oranje ring rond de rand van de wijzerplaat. Het zijn de oranje elementen die volgens TAG Heuer: “de geest van vintage snelheidsmeters oproepen”. Verder heeft de TAG Heuer Carrera Chronograph nog een sunray-geborstelde afwerking die een luxe uitstraling geeft die TAG Heuer’s Swiss-made status waardig maakt.

Mocht je dit jubileum exemplaar graag willen, dan hopen we dat je nog genoeg ribben hebt. Het is met een prijs van € 5.800,00 met recht een rib uit je lijf.

Reageer op artikel:
De TAG Heuer Carrera bestaat 60 jaar en keert nu terug met dit dikke exemplaar
Sluiten