Wie hoge golven surft kan hard vallen

redactie 8 sep 2018 Entertainment

Wat een mazzelpik ben jij zeg. Zit je een beetje over het internet te surfen, kom je ineens weer bij ons terecht. Dat is mooi want we gaan vandaag even kijken naar een paar andere surfers. Deze waaghalzen lijken geen angst te kennen en met hun plankje sjezen ze over de allergrootste golven die in de woeste wateren der aarde te vinden zijn. En dat gaat af en toe ook mis.

Monstergolven

Vergis je niet, dit is niet dat koude Noordzeegolfje dat net je ballen aantikt als je tot je knieën in het water staat. Nee, in deze golven spelen alleen de grote jongens met nog grotere ballen. Die zal je ook nodig hebben als je monstergolven van dik 20 meter hoog wil surfen. Golven zoals deze. De 38-jarige Rodrigo Koza surfte deze joekel van een golf voor de kust van het Portugese stad Nazaré. In de surfwereld staat deze plaatst bekent om zijn metershoge golven. In 2017 was de Braziliaan gek genoeg om een golf van, hou je vast, 24,38 meter te trotseren op z’n plankje. Voor deze astronomisch grote golf heeft de beste man logischerwijs ook de Biggest Wave Award uitgereikt gekregen.

Slams

Het is voor deze mannen natuurlijk extra van belang om op hun surfboard te blijven staan, met ballen van staal blijf je natuurlijk niet drijven. Toch gaat het ook weleens gruwelijk mis. Een golf van dik twintig meter hoog komt ook niet echt als een Tempur-kussentje aan. Surfers die wel eens in zo’n real life nachtmerrie terecht zijn gekomen beschrijven het als aangereden worden door een auto. Om je een beeld te geven hebben we hier nog een paar flinke slams uit surfland.

Na het zien van dit wil jij vast ook nog wel een lekker potje surfen. Gelukkig hebben wij nog genoeg lees- en kijkvoer voor jullie, van surfers die levensmoe zijn tot dikke BMW’s. Je hebt het voor het uitzoeken.

Reageer op artikel:
Wie hoge golven surft kan hard vallen
Sluiten