Studenten verbreken EV-wereldrecord voor langste autorit met één accu

Een groep van 70 studenten van de Technische Universiteit van München heeft een record-brekende elektrische auto ontwikkeld. De wagen de studenten, de Muc022, kan bijna 2600 kilometer afleggen met slecht één acculading.

Het duurde twee jaar voordat de auto helemaal werd gebouwd. Daarna werd de bolide voor nog een jaar aangepast. Op 4 september 2023 werd getest hoe lang hij mee zou kunnen gaan op één volle lading.

Muc022

De bijzondere studentenwagen heeft maar plaats voor één persoon. Een bewuste keuze van de ontwikkelaars, want de auto moet zo licht mogelijk zijn. Daarnaast beschikt het rijtuig over een grote batterij met een vermogen van 15,5 kilowattuur.

Afstand

Bij de lancering van het vertrek van de auto was ook het Guinness World Records aanwezig om te kijken of het wereldrecord werd verbroken. Op 4 september om 14:28 uur vertrok de studentenwagen. Althans vertrekken, het voertuig reed rond in een lege hangar op de luchthaven van München, terwijl de studenten, bekend als het TUfast Eco Team, de openbare weg op reden.

Uiteindelijk reed de auto tot 9 september 10:02 uur door. In totaal is dit zo’n 99 uur. Om precies te zijn heeft het voertuig 2573,77 kilometer gereden. Voor jouw beeldvorming, een Tesla Model 3 gaat 422 kilometer mee op één lading. Een bizar groot verschil als je het ons vraagt.

Reacties

Er waren veel verbaasde reacties over het wereldrecord van de studenten. Waar de mensen vooral enthousiast over zijn, is de potentie van elektrisch rijden. Het record laat zien dat elektrisch rijden de toekomst is en volgens een van de makers van de studentenwagen ook voor transport. Verder laat hij weten dat ‘dit een voorproefje is van de grotere visie die sommigen van ons visionairs hebben en dat het potentieel met zich meebrengt om de wereld een betere plek te maken.’

 

Reageer op artikel:
Studenten verbreken EV-wereldrecord voor langste autorit met één accu
Sluiten