Studenten van TU Delft kopen huis in Detroit van stufi

redactie 30 nov 2016 Entertainment

Je kunt je studiefinanciering er natuurlijk doorheen jagen in de kroeg, dat is waarschijnlijk wat het grootste gedeelte van de studenten doet. Maar deze drie guys van de TU Delft hebben andere plannen met de centen van de overheid. Ze kopen namelijk voor duizend dollar een huis in Detroit om op te knappen en duurzaam te maken, gekke shit.

Bob Hendrikx, Dominik Lukkes en Ronen Dan missen praktijkervaring bij hun opleiding bouwkunde, dus besluiten ze daar zelf maar voor te zorgen. Ze zetten The Motown Movement op om te laten zien dat je een huis duurzaam kan maken, zonder dat het duur wordt. Klinkt als een hele chille deal.

Inventief met je geld omgaan

Het begint allemaal als een vakantie waarin ze opzoek gaan naar steden die in een dal zitten of daar net uitkomen. "Detroit maakte de meeste indruk op ons. Er is veel leegstand in de stad, er staan 40.000 leegstaande huizen”, leggen de heren uit. Maar waarom zijn die huizen daar dan zo belachelijk cheap? In de jaren zestig maakte iedereen dat ‘ie wegkwam na de crisis in de auto-industrie en de rassenrellen.

Het wordt een flinke klus om het huis op te knappen. Voor 1 april 2017 hebben ze 230.000 euro nodig. "We zitten in totaal op 80.000 euro aan donaties waarvan 60.000 euro aan zonnepanelen, isolatiemateriaal en andere spullen." Via crowdfunding moeten ze dit bedrag verder uitbreiden om in juni klaar te zijn.

Ook als ze niet al het geld bij elkaar krijgen gaan ze door, maar dan met andere plannen. De buurt is nog een beetje wantrouwig en worden pas enthousiast als de heren over lagere maandlasten beginnen. Wij zijn in ieder geval super benieuwd hoe ze dit gaan flikken.

Reageer op artikel:
Studenten van TU Delft kopen huis in Detroit van stufi
Sluiten