StreetGasm 2000 is de meest luxe zeven dagen durende autorally in Europa

Redactie 4 jul 2018 Machines

Zeven dagen lang met de tofste sportwagens langs de mooiste steden, hotels en clubs toeren in het zuiden van Europa. Het is de droom roadtrip van elke man. StreetGasm 2000 brengt ‘m gewoon in de praktijk. Hier zie je alleen de dikste wagens en grootste autofreaks op af komen. Fantaseer met ons mee over deze scheurtocht van te veel pk’s, overtollige luxe, fantastische bestemmingen en de ultieme jongensdroom waar het enige wat ertoe doet de finish achter de horizon is. 

Door de jaren heen is StreetGasm 2000 een van Europa’s grootste en meest bijzondere rally c.q. road trip-avonturen geworden. De rally biedt de deelnemers een unieke ervaring die maar op weinig plekken gevonden kan worden.

120 voertuigen

Slechts 120 auto’s mogen plaatsnemen aan de start. Er valt geen auto uit te kiezen die het mooiste of meest interessant is, want ze overklassen elkaar allemaal op verschillende gebieden. Het gaat van bloedsnelle Lamborghini’s tot een paar vrolijke snuiters verkleed als Mario en Luigi in een reusachtige Mario Kart wagen. Aan de start staan alleen maar auto freaks, DJ’s en beroemdheden. Dit jaar spotten we Jay Jay Boske en Anna Nooshin met een grote lach op het gezicht aan de start, maar ook DJ La Fuente en DJ Sidney Samson waren erbij.

Once in a lifetime experience

Maar zeggen dat het alleen om auto’s draait is een grove fout. Natuurlijk is dat het kernpunt, maar de pracht en praal eromheen is geen niet te onderschatten factor van plezier. Tijdens de rally kunnen de deelnemers een tot in de puntjes verzorgde ervaring verwachten met alleen maar VIP behandeling en de meest luxe hotels en feestjes. Daarnaast worden de deelnemers in elke stad warm verwelkomt door honderden autoliefhebbers die ze staan toe te juichen. Er is genoeg ruimte om te genieten van de omgeving en de voorbijkomende steden te ontdekken. Zeven dagen die meer zijn dan slechts een autorace. Het voelt alsof je gedurende de toer door een stukje hemel rijdt die alleen voor deze gelegenheid op aarde is neergelegd.

Route

Natuurlijk is het fantastisch om naast je eigen scheurmonster de andere 119 unieke exemplaren te bewonderen. Het is een sociaal evenement waar je je over niks zorgen hoeft te maken, behalve veel plezier maken. Een prachtige reis maken met andere autoliefhebbers, waar er voor de fanatiekeling ook nog een mooi competitie-element in de trip verweven zit. Dit jaar begon de tocht in Portoroz, Slovenië om vanaf daar de reis te vertrekken naar de uiteindelijke eindbestemming: Boekarest in Roemenië. De tocht kwam langs steden zoals: Split (Kroatië), Budva (Montenegro) en Belgrado (Servië). In Boekerest werd er op spectaculaire wijzen afgesloten met een knallend feestje om te proosten op de bijzondere week die de deelnemers beleefd hadden.

Vereisten voor deelname

Om mee te mogen doen aan het evenement moest je minstens 18 jaar zijn en natuurlijk een rijbewijs hebben. Daarnaast moet je een bijzondere auto of een sportauto hebben die meer dan 400 pk heeft. In sommige gevallen worden er uitzonderingen gemaakt als de auto heel bijzonder is. Een team bestaat uit 2 mensen en de auto. Die is gewoon onderdeel van het team. De kosten voor deelname zijn 5500 euro waar je de volgende dingen allemaal voor terug kreeg:

-Luxe 5 sterren hotels voor overnachtingen
-Uitgebreid ontbijt
-Privé parkeer plekken bij alle bestemmingen
-Een programma boek voor elke dag
-Toegang tot alle StreetGasm 2000 feestjes en evenementen
-SG2k stikkers voor op de auto
-24/7 crew assistentie
-Een StreetGasm 2000 welkomspakket
-Verrassingen en extra’s
-Een ‘Once in a lifetime’ ervaring

Als dat het niet waard is weten wij het ook niet meer. Binnenkort kan je je alweer inschrijven voor de 2019 editie. Mocht je nog een unieke ervaring willen beleven, dan moet je er snel bij zijn, want StreetGasm heeft een duidelijke policy: vol=vol. Wij zijn al begonnen met sparen. Om in de gaten te houden wanneer en waar je je kan aanmelden ga naar www.streetgasm.com en www.streetgasm2000.com of check ze op Instagram. Hieronder een aantal foto’s van de 2018 editie om je van de sfeer te laten proeven:

    

Wat een droom hè.

Foto: StreetGasm 2000

Reageer op artikel:
StreetGasm 2000 is de meest luxe zeven dagen durende autorally in Europa
Sluiten