Stranger Things seizoen 3 gaat definitief in productie

Redactie 4 dec 2017 Entertainment

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Stranger Things gaat lekker verder met waar ze goed in zijn. Makers Matt en Ross Duffer lieten zich al eerder ontvallen dat ze een derde en zelfs een vierde seizoen willen maken, maar Netflix heeft het derde seizoen nu officieel bevestigd.

Kunnen we nog wel even op teren. Na het onbedaarlijk succesvolle eerste seizoen waren de verwachtingen voor Stranger Things 2 hooggespannen, maar die hebben ze wat ons betreft zeker waar weten te maken.

Het is nog wel even wachten op het derde seizoen. Op dit moment worden de scripts nog geschreven, waarbij het de bedoeling is om eind 2018 op Netflix te verschijnen. Daarna staat er nog een vierde seizoen in de planning, waarna het zal eindigen in een ongetwijfeld daverend spectaculaire apotheose. Maar laten we een vijfde seizoen vooral niet uitsluiten.

Aanvankelijk wilden de broers het derde en vierde seizoen in een ruk achter elkaar opnemen, maar Mike, Eleven, Dustin, Lucas en Nancy zitten allemaal middenin de puberteit, dus ze groeien hard en snel.

De Duffer brothers besloten toch een andere koers te varen, door in elk seizoen een sprong in de tijd te maken en de hoofdrolspelers geloofwaardige manier ouder te laten worden. Tegen The Hollywood Reporter zei Matt Duffer dat die benadering ervoor zorgt dat elk seizoen anders wordt. Ook vindt hij het Harry Potter-effect, waarbij de personager net zo snel ouder worden als de kijkers, mooi vindt om te zien. Door die benadering is er minder haast om snel op te nemen, omdat ze minder rekening hoeven te houden met de snel opgroeiende pubers.

Hieronder een interview van Collider over het derde seizoen met de geestelijk vaders achter de serie.

Reageer op artikel:
Stranger Things seizoen 3 gaat definitief in productie
Sluiten