Stevige taal in koude oorlog tussen Kim Jong-un en Donald Trump

Redactie 22 Sep 2017 Entertainment

Het is al een tijdje flink hommeles tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. De ene week wordt er een lange afstandraket getest die de potentie heeft om de kust van Amerika te bereiken, waarna er weer bombardementen volgen bij de grens van Noord-Korea. Nog nooit lagen de verhoudingen zo op scherp als nu.

Verbaal weten de twee kemphanen elkaar ook wel te vinden. Vannacht noemde de Noord-Koreaanse leider Trump een “gehandicapte”, met de belofte dat de dreigementen van de hoogblonde president grote gevolgen zullen hebben.

Afgelopen dinsdag tijdens de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties leek Trump het wel een briljant idee om de Kim Jong-un & co eens flink te bedreigen.

Zo liet hij weten dat Washington het noorden volledig met de grond gelijk zal maken zodra de Verenigde Staten óf een van zijn bondgenoten aangevallen zouden worden. Trump maakte daarbij de Noord-Koreaanse leider belachelijk in zijn speech en refereerde naar hem als de “rocket man”.

Tol
Of dat nou handig is valt te betwijfelen. Kim (wij mogen Kim zeggen) wordt alleen maar gesterkt in zijn idee dat hij op de juiste manier handelt. Tegenover Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA verklaarde hij op z’n zachts gezegd niet gecharmeerd te zijn van de uitlatingen van Trump. “Dit is de meest beledigende oorlogsverklaring uit de geschiedenis. De Verenigde Staten zullen een tol betalen voor de speech van zijn geestelijk gestoorde president.” Tja, dat laatste hebben we weinig tegenin te brengen.

Waterstofbom
Ook de minister van buitenlandse zaken van Noord-Korea, Ri Yong Ho, mengt zich in de koude oorlog. Hij doet nog een extra toefje mayo op het patatje oorlog door te melden dat de regering overweegt een waterstof-bom te testen in de Grote Oceaan. Voor de goede orde: de atoombom die in 1945 op Hiroshima en Nagasaki werden gegooid, zijn een rotje in vergelijking met de allesverwoestende waterstofbom. De gemiddelde waterstofbom is ongeveer vijfhonderd keer zo sterk als de bommen op Hiroshima en Nagasaki.

Kim Jong-Un en zijn onderdanen laten overduidelijk hun tanden zien met deze teksten. Maar hé, blaffende honden bijten niet. Nog niet. Wordt ongetwijfeld vervolgt.

nu.nl

Reageer op artikel:
Stevige taal in koude oorlog tussen Kim Jong-un en Donald Trump
Sluiten