Start-up bazen verslinden miljoeneninvestering aan stripclubs, reisjes en Lambo’s

redactie 17 aug 2016 Entertainment

Heel veel geld ophalen bij investeerders en er vervolgens alles over de toonbank smijten door Lambo’s te huren, luxe reisjes te boeken en de nodige striptenten af te lopen. Klinkt als een prima script voor een vermakelijke film, maar het is toch echt wat de mannen achter Skully hebben gedaan.

Skully zeg je? Jazeker. Dat is die helm waar twee jaar geleden al eens over schreven. Toen zeiden we dat ze de motorhelm van de toekomst voor ons in petto hadden. Daar staan we nog steeds achter, ware het niet dat ze al hun kapitaal aan chille dingen hebben uitgegeven.

De Amerikaanse broertjes Marcus en Mitch Weller zijn de geestelijk vaders achter Skully. Via Indiegogo wisten zij drie jaar geleden een kapitaal van 2,5 miljoen dollar bij elkaar te verzamelen. Maar dat is nu opperdepop. Is helemaal niets meer van over. 

Hun voormalige boekhoudster Isabelle Faithauer deed een boekje open over de gedane uitgaven. Zo gebruikten zij de zakelijke rekening als privé rekening. Bovendien moest de boekhoudster de nodige transacties verduisteren. Maar waar gingen al die biljetten dan naartoe in plaats van naar de ontwikkeling van een futuristische helm? Wat te denken van appartementen in San Francisco, etentjes in sterrenrestaurants, gehuurde Lamborghini’s, een Dodge Viper, een wereldreis waarbij voor 2k aan limousines werd gehuurd en voor hetzelfde bedrag aan stripclubs.

De andere directieleden Skully kwam erachter en pleurden de boeven eind vorige maand uit het bedrijf. Tevergeefs. Zelfs een alle-ballen-naar voren-investering van 15 miljoen dollar was niet voldoende om de toekomst van het bedrijf te redden. Skully is failliet. Exit. En dus hebben wij voorlopig geen vette, futuristische helm. Wie pakt dit idee op?

Via: quotenet.nl

Reageer op artikel:
Start-up bazen verslinden miljoeneninvestering aan stripclubs, reisjes en Lambo’s
Sluiten