Starbucks opent koffie walhalla in Italië

redactie 11 sep 2018 Entertainment

Koffiegigant Starbucks heeft meer dan 250.000 vestigingen wereldwijd. Toch waren ze nergens in nota bene Italië te vinden. Dat is toch bij uitstek een koffieland. Een goed begin is het halve werk en daar is in dit geval niets van gelogen. De eerste vestiging opende deze week de deuren in een prachtig paleis in Milaan.

De Starbucks Reserve Roastery in Milaan wordt door het bedrijf zelf  de kroonjuweel van Starbucks wereldwijde voetafdruk genoemd. Een pretentieuze titel. De eerste vestiging in Italië is heel anders dan wat wij hier in Nederland van ze gewend zijn. Naast de Roastery in Milaan zijn er nog twee andere Starbucks Reserve Roastery’s op deze wereldbol. Maar wat is dat dan precies?

20 miljoen

Een koffiebar kun je het eigenlijk niet noemen, eerder een koffiepaleis. Het oude gebouw waarin de Starbucks nu de scepter zwaait is opgeknapt voor een slordige 20 miljoen. Het resultaat mag er dan ook zijn.  Qua locatie zitten ze best lekker. Middenin het centrum van de modestad vlakbij de wereldberoemde Dom.

Respect voor Italië

In de Roastery kunnen koffieliefhebbers meekijken hoe de koffie in hun kopje terecht komt. Van de groene koffie in de juten zakken tot de bereiding onder de koffiebrander, het gehele roosteringsproces is te zien. Is het geen heiligschennis? Een Starbucks die aan Italianen laat zien hoe je koffie maakt. Het bedrijft zegt zelf van niet. Ze willen met deze Starbucks juist respect tonen door zich aan te passen aan de Italiaanse cultuur. Daarom in Milaan geen papieren bekers met zeemeerminnen, in plaats daarvan krijg je de bruine vloeistof in porseleinen kopjes. Veel Starbucksclassics zoals de frappuccino’s kun je hier niet eens bestellen. Het bedrijf wil in Milaan vooral een luxueuze koffiezaak runnen voor de echte liefhebbers.

Het blijft niet bij 1 vestiging in Italië. Aan het eind van het jaar hoopt Starbucks nog 4 vestigingen te openen in Milaan, deze worden wel een stukje kleiner dan de Roastery. Daarnaast liggen er ook plannen voor Turijn en Rome op de stapel. Dus mocht je naar Milaan naar gaan, dan moet je zeker hier even bakkie troost komen slurpen. Lekkâh!

Reageer op artikel:
Starbucks opent koffie walhalla in Italië
Sluiten