Spotify Wrapped 2023 is hier en zo reageert het internet

Er zijn maar weinig dingen zeker in het leven, maar dat we dood gaan en elk jaar rond deze tijd de Spotify Wrapped kunnen verwachten, staat vast. Voor de een hét moment om eens op te scheppen over zijn of haar muzieksmaak, voor de ander een moment van schaamte waarbij je je af vraagt waarom je zo vaak naar Suzan en Freek geluisterd hebt.

Spotify heeft ook voor dit jaar de digitale balans weer opgemaakt en dat is voor veel mensen weer hét moment om de socials te overladen met hun eigen muzieklijstje. Van jouw buurman tot die ene studiegenoot, grote kans dat jij de afgelopen 24 uur al wat stories op Instagram voorbij hebt zien komen met daarin hun favorieten van het afgelopen jaar.

Spotify Wrapped

Niet alleen de individuele gegevens worden massaal online gedeeld, ook de meest gestreamde artiesten van ons koude kikkerlandje worden door de streamingsdienst bekend gemaakt. Zo blijken we chauvinistischer dan gedacht, want de helft van de top 10 meest gestreamde artiesten in Nederland, komen hier vandaan. Zo zien we namen als Kevin, Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex voorbij komen. Hiphop blijkt dus nog steeds erg populair te zijn hier. Het meest gestreamde nummer is dan weer geen rapnummer. Die eer gaat dit jaar naar Maan en Goldband, voor het nummer Stiekem.

Wereldwijd is het andere koek, want zo’n beetje de hele wereldbevolking zat in zijn of haar Swiftie fase dit jaar. De meest gestreamde artiest op onze aardkloot is namelijk Taylor Swift. Het meest gestreamde nummer komt echter niet van’ Tay Tay’, want dat is Flowers van Miley Cyrus. Fun fact: op Valentijnsdag is dit ook het meest gestreamde nummer geweest. Voor sommigen een Valentijnsdag om snel te vergeten dus.

Memes

Sommigen vinden de lijstjes heel interessant, anderen boeit het dan weer helemaal niks. Het is in ieder geval voor het internet weer een goed moment om een groot arsenaal aan memes uit die stoffige schoenendoos te halen. We hebben er een aantal voor je verzameld. Tot volgend jaar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jules de Keiser (@julesdekeiser)

 

 


 

 

Reageer op artikel:
Spotify Wrapped 2023 is hier en zo reageert het internet
Sluiten