Dronken spookrijder belt alarmnummer op zichzelf

Je bent ‘s avonds laat aan het rijden. Je voelt je een beetje aangeschoten en plotseling zie je een auto op je afkomen, schijnbaar tegen het verkeer in rijdend. Er ontstaat paniek, toch? Nou, dat is precies wat er gebeurde met onze hoofdpersoon in dit nogal ongelukkige verhaal.  

 Een man uit Amerika, laten we hem ‘Erik’ noemen (om zo zijn niet zo onschuldige identiteit te beschermen). Erik had een paar drankjes te veel gedronken en zat achter het stuur. Geen geweldige beslissing, vinden wij ook. Maar dat is wel waar het verhaal interessant wordt.

Verantwoordelijkheid nemen

Erik reed verder toen hij koplampen recht op hem af zag komen. Hij dacht waarschijnlijk dat hij aan de rechterkant van de weg reed, en dat de andere auto de verkeerde kant op reed. In zijn enigszins dronken toestand besloot hij het verantwoordelijke te doen: hij belde het alarmnummer om deze roekeloze bestuurder te melden.

Nu zou je denken dat Erik rustig zou stoppen en zou wachten tot de politie arriveert, maar nee. Dit is waar het nóg absurder wordt. Hij stopte niet. Hij reed door en gaf de agent een uitgebreid commentaar over de locatie van de spookrijder.

Jezelf verlinken

De politie nam Eriks telefoontje uiteraard serieus. Ze stuurden agenten om de vermeende spookrijder te onderscheppen. Maar toen ze dichterbij kwamen, realiseerden ze zich iets vreemds: de auto die Erik beschreef klonk heel bekend in de oren. En met bekend, het gaat natuurlijk over Erik zijn eigen auto! Dat klopt, onze held had zichzelf de hele tijd gerapporteerd. De politie heeft hem aangehouden en we kunnen ons de blik in de ogen wel voorstellen toen hij realiseerde wat er was gebeurd.

Don’t drink and drive

Erik werd gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed, en er werden behoorlijk ernstige aanklachten tegen hem ingediend. Volgens het kantoor van de sheriff had de bestuurder een alcoholpromillage van meer dan twee keer de toegestane limiet. Je kan stellen dat hij aardig diep in het glaasje heeft gekeken!

Nu keuren wij drinken en rijden op geen enkele manier of vorm goed, het is gevaarlijk en illegaal. Maar dit verhaal herinnert ons eraan dat soms, zelfs midden in een niet zo helder moment, er toch een beetje humor doorheen kan schijnen. 

Reageer op artikel:
Dronken spookrijder belt alarmnummer op zichzelf
Sluiten