Speler pakt tweede geel maar wordt uit kleedkamer gehaald om direct rood te krijgen door VAR

redactie 19 Feb 2019 Entertainment

Of je het nou leuk vindt of niet, voetbal is niet meer hetzelfde onder het toeziend oog van de Video Assistent Referee (VAR). Vorig seizoen werd er in een klein aantal wedstrijden gebruik van gemaakt, tegenwoordig is het een zekerheidje dat de professionele tv-kijkers de scheidsrechter voorzien van advies. We moeten toch zeggen dat het al voor een aantal opmerkelijke momenten heeft gezorgd. Zo ook tijdens de wedstrijd Legia Warswaw tegen Cracovia.

William Remy was het zat in een wedstrijd die al niet zo heel goed verliep voor de thuisploeg. Toen er in de 74minuut nog steeds een achterstand van twee doelpunten op het scorebord stond besloot de Fransman dat het tijd was om zijn noppen in het dijbeen van de, gevloerde, tegenstander te planten. Met al geel op zak is dat natuurlijk niet heel handig. Dat is dus je tweede gele kaart en je mag gaan douchen Pietertje.

VAR ziet het anders

Even leek het de geluksdag van Remy. Hij was al onderweg naar de kleedkamer toen hij werd teruggehaald door de scheidsrechter. De arbiter had in de tussentijd namelijk even contact gehad met de mannen van de VAR en die hadden het toch anders gezien. De scheidsrechter liet de gele kaart zien aan Remy en gebaarde dat deze werd ingetrokken. Blij als een kind huppelde de monsieur het veld weer op. Hij had het alleen niet zo goed begrepen. Zijn gele kaart werd inderdaad ingetrokken. Maar, alleen omdat de VAR had besloten dat het toch een directe rode kaart moest zijn. Het levert in ieder geval hilarische beelden op.

View this post on Instagram

William Remy hade en tuff kväll igår när hans Legia tog emot Cracovia i den polska högstaligan. Efter en ful stämpling åkte han på sitt andra gula och blev utvisad. Efter att han lämnat planen och kommit hela vägen till omklädningsrummet så ropade domaren tillbaka honom då han kollat på VAR. Stackars Remy trodde att han skulle ta bort det gula kortet och var redo att spela vidare, men det var inte vad domaren hade tänkt sig….

A post shared by Avbytarbänken (@avbytarbanken) on

Reageer op artikel:
Speler pakt tweede geel maar wordt uit kleedkamer gehaald om direct rood te krijgen door VAR
Sluiten