Speler geeft de scheidsrechter een rode kaart en wordt vervolgens zelf van het veld gestuurd

Voetballende ligt het niveau niet zo hoog als in Engeland of Spanje, maar saai is het in Turkije nooit. Ook afgelopen weekend was er weer genoeg te beleven op de Turkse velden met als hoogtepunt de wedstrijd tussen Galatasaray en Trabzonspor. De ploeg van Wesley Sneijder, die het laatste halfuur mocht meedoen, wist uiteindelijk met 2-1 te winnen, maar gemakkelijk ging het niet.

De bezoekers uit Trabzon klapte er vol op een gingen daarbij soms net iets te ver. De gele en rode kaarten vlogen je om de oren met als gevolg dat Trabzonspor de laatste 20 minuten stand moest houden met negen man. Dat leek bijna te gaan lukken totdat Luis Pedro Cavanda zijn directe tegenstander neer schoffelde en dat moest bekopen met een penalty en een rode kaart. Volgens zijn ploeggenoten was dat nogal zwaar gestraft en dat lieten ze de scheidrechter op nogal enthousiaste wijze weten. Bij het opstootje liet de leidsman zijn rode kaart vallen. Grappenmaker Salih Dursun raapte hem op en besloot de arbiter te trakteren op een koekje van eigen deeg. Leuke grap natuurlijk, maar de humorloze scheidsrechter Bitnel kon dit minder waarderen en stuurde daarom ook Dursun naar de douches.

Toen iedereen een beetje tot rust was gekomen knalde Inan de penalty tegen de touwen en stelde zo de drie punten veilig. De bezoekers waren er op dat helemaal klaar mee en besloten daarom niet meer af te trappen. Als standbeelden bleven de nog zeven overgebleven spelers staan. Omdat er nog maar een paar minuten te spelen waren besloot Bitnel uiteindelijk maar af te fluiten. En dan klagen wij in Nederland over de scheidsrechter.