SpaceX raket zal binnenkort tegen de maan knallen door een ‘kleine’ miscalculatie

Dat Elon Musk een verhuizing richting Mars in zijn agenda heeft staan is bij ons allen bekend. Maar er is nu toch het een en ander misgegaan helaas. Een Falcon 9-raket van SpaceX, die al ongeveer zeven jaar door de ruimte paradeert zonder enige controle, lijkt binnenkort een aanvaring met de maan te hebben.

Volgens experts is de botsing onvermijdelijk en zal die op 4 maart plaatsvinden. Dit zal de eerste keer zijn dat een raket de maan zal raken. In 2015 werd de Falcon 9-raket banuit Florida gelanceerd met als missie om een weersatelliet de ruimte in te knallen. Helaas ging dit niet helemaal volgens de planning en sloeg de tweede trap op hol doordat hij niet genoeg brandstof tot zijn beschikking had om terug richting onze aardbol te gaan.

Brandstof

Je zou denken dat ze er wel wat berekeningen op los zouden laten, genoeg brandstof is immers geen detail. Sinds februari 2015 zwerft de raket dus zonder brandstof en zonder controle door de ruimte met alle gevolgen van dien. En die gevolgen gaan we 4 maart meemaken wanneer de Falcon 9-raket en de maan zullen botsen.

Onvoorspelbare factoren

Waar de raket de maan zal raken is nog onduidelijk. Onvoorspelbare factoren zoals de zon kunnen hier nog invloed op hebben. Het lijkt erop dat wij de botsing niet kunnen zien, als we naar de experts moeten luisteren. We hebben het overigens over dezelfde experts die de brandstofcalculatie hebben gemaakt, niks staat vast dus.

SpaceX

Jonathan McDowell, een astrofysicus aan de Harvard Universiteit, zegt dat het allemaal niet zo’n ‘big deal’ is. Dat is dan wel weer fijn om te horen! De experts vinden het overigens erg positief dat de botsing zal plaatsvinden omdat zij daar veel van kunnen ‘leren’. Volgens ons hebben de klimaatveranderingen ons al geleerd dat we niet zo met onze planeet moeten fucken, maar goed, sommige mensen zijn nou eenmaal erg hardleers.

4 maart wordt dus de dag dat we lekker dichtbij het raam gaan werken voor het geval de experts weer een kleine miscalculatie hebben gemaakt.

Reageer op artikel:
SpaceX raket zal binnenkort tegen de maan knallen door een ‘kleine’ miscalculatie
Sluiten