Spaans stierengevecht loopt compleet uit de klauwen met toeschouwer als slachtoffer

Als je aan stierengevechten denkt, denk je al snel aan Spanje. Toch loopt het helaas (voor de stier) niet altijd even goed af. Zo is in Albacete een plaatselijk stierengevecht flink uit de hand gelopen. Een Franse toerist besloot de strijd aan te gaan met een woeste stier en kwam daar niet zonder kleerscheuren vanaf.

Torero

Tijdens de stierenact die werd opgevoerd werden de aanwezigen uitgedaagd om even hun bravoure tegenover de stieren te tonen; dit liep flink verkeerd. Een andere toeschouwer, die zich als een echte ‘torero’ eveneens geroepen voelt om zijn dapperheid te tonen, daagt de stier flink uit. In de tussentijd probeert er een man op de rug van de stier te klimmen, waar de stier direct op reageert.

Gehavend

De Fransman probeert een wilde sprong op de rug van de stier te maken, dit mislukt alleen compleet. De stier grijpt vervolgens direct zijn kans om hem, in zijn woedebui (een scoop pre-workout is er niets bij), terug te pakken en takelt hem abnormaal hard toe. Andere toeschouwers en omstanders moeten de man te hulp schieten waardoor de stier uiteindelijk weggelokt wordt. De man, flink toegetakeld aan z’n buik en nek, is naar het ziekenhuis in Albacete gebracht. Zwaargewond, maar hij kan het in elk geval nog navertellen en als je onderstaand filmpje ziet mag hij daarmee van geluk spreken.

 

Tegengeluiden

Stiergevechten liggen al jaren onder een vergrootglas in Spanje. De PACMA, een Spaanse politieke partij die opkomt voor de rechten van dieren, roept dan ook op: “Laten we stoppen met dit soort dingen, die niet alleen slecht zijn voor dieren, maar ook gevaarlijk voor mensen”. Een lastig onderwerp in Spanje, waar stiergevechten nog altijd een onderdeel zijn van de Spaanse cultuur.

Reageer op artikel:
Spaans stierengevecht loopt compleet uit de klauwen met toeschouwer als slachtoffer
Sluiten