Sony komt met nieuwste WF-1000XM5 oordopjes met verbeterde noise cancelling

Mensen smakken, gapen, tikken en doen nog honderdduizend andere dingen die misschien niet zo erg zijn, maar gewoon niet wenselijk zijn om 7 uur ’s ochtend. Daarvoor is gelukkig noise cancelling uitgevonden. Zit je ooit wel eens in de trein in de ochtend? Dan is het je vast opgevallen dat vrijwel iedereen met een koptelefoon dezelfde heeft, een Sony om precies te zijn. Helemaal vers van de pers mogen we nu ook genieten van dezelfde kwaliteit met de gloednieuwe noise cancelling oordopjes van Sony, de WF-1000XM5.

‘For the music’, en ‘against ongewenste eetgeluiden’ voegen we er zelf even aan toe. Ze zijn vanaf augustus te verkrijgen voor 320 euro.

Sony WF-1000XM5

Waarschijnlijk gaan we nu precies doen wat je had verwacht, vertellen dat deze beter klinken, voelen en ongewenst geluid weren dan de vorige versie. Tja, dat is nou eenmaal de waarheid. Wél kunnen we het wat tastbaarder voor je maken, je uitleggen waarom dat dan zo is. Sony is niet het type bedrijf dat maar gewoon elk jaar een product uit de mouw schut omdat we weer een jaar verder zijn, er moet iets gebeurd zijn.

Noise cancelling

Op het gebied van noise cancelling worden met deze nieuwe oortjes grote stappen gezet. In totaal hebben ze 6 microfoons, waarvan er 4 feedback microfoons zijn die ervoor gaan zorgen dat je noise cancelling in de lage tonen nog beter is. Als het kerstdiner met je dronken oom weer uit de klauwen loopt knal je gewoon je oortjes aan, doei!

Die microfoontjes krijgen zichzelf natuurlijk niet aangestuurd, er zit daarom ook een gloednieuwe processor die in perfecte harmonie met de microfoons samenleeft.

Geluidskwaliteit

Adele haar stem klinkt nog net wat fluweler en de basslijn onder dat nieuwe J Hus album komt nog net wat beter uit de verf. Met de Dynamic Driver X die ze in elkaar hebben gesleuteld ga je nog wat meer detail in je muziek horen en gaat het rijker klinken. We zullen het niet té technisch maken, maar doordat de noise cancelling processor die we eerder noemden en de ‘Integrated Processor V2’ goed samenwerken kan jouw muziek hoogwaardig analoog versterkt worden. Eindstand is dat jij lekker kan genieten en Sony alle ingewikkelde dingen goed heeft gefixt.

Hey mam!

Waar bij veel draadloze oordopjes telefoongesprekken soms nog wel wat te wensen overlaten lijkt hier nu ook even wat extra aandacht aan besteed. We schrijven er gemiddeld 12 artikelen per dag over, maar ook hierin maakt AI zijn intrede. Op basis van Deep Neutral Network-verwerking en botbegeleidingssensoren zorgt het AI-algoritme ervoor dat zelfs je oma van 88 je perfect gaat kunnen verstaan. Mocht je zelf ook al wat ouderen-kwaaltjes hebben, deze oordopjes zijn 25% kleiner en ongeveer 20% lichter dan zijn voorganger, scheelt ook weer.

Goed, zoals je misschien al door hebt zijn we fan. Sony’s audioproducten horen nou eenmaal tot de beste die er zijn, dus daar steken we dan ook zonder al te veel problemen onze handen voor in het vuur.

Reageer op artikel:
Sony komt met nieuwste WF-1000XM5 oordopjes met verbeterde noise cancelling
Sluiten